Gemeente Borsele

JOP blijft aan de Zuidszaksedijk in Heinkenszand

Sinds september 2009 staat er een jongerenontmoetingsplek (JOP) aan de Zuidzaksedijk in Heinkenszand. De dorpsraad Heinkenszand heeft aangegeven positief tegenover de JOP te staan. De dorpsraad Nisse is ook positief over de JOP, maar heeft net als de stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland (BZZB) aangegeven de JOP aan de Zuidzaksedijk niet passend bij het landschap te vinden.

Maandag 22 maart hebben wethouder Marga Vermue en wethouder Conny Miermans overlegd met de dorpsraad Nisse. Zij zijn tot het akkoord gekomen dat de JOP blijft staan. Wel gaat de gemeente iets aan beplanting rondom de JOP doen, zodat deze beter in het Zeeuwse landschap past. Naar verwachting zal dit binnen het huidige plantseizoen nog gerealiseerd zijn. Beide wethouders en de dorpsraad van Nisse zijn blij dat de JOP kan blijven staan, vooral voor de jongeren.

De gemeente wil nog in overleg treden met de BZZB. Intussen heeft ook Natuurmonumenten als belanghebbende aangegeven de JOP niet mooi te vinden op deze plaats, maar wel akkoord te zijn met het feit dat de JOP blijft staan. Dit gezien het doel van deze voorziening.