Politie Hollands Midden

Sassenheim - Snelheidscontrole A44

Sassenheim, 24-03-2010 o De politie heeft op dinsdag 23 maart tussen 16.30 uur en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg A44. Tijdens de controle hebben 6204 bestuurders de snelheidscontrole gepasseerd, hiervan reden 391 te hard.

De hoogst gemeten snelheid was 187 km per uur, terwijl de maximaal toegestane snelheid 120 km per uur is. Twee automobilisten kregen een boete voor het niet dragen van een gordel.

Snelheidscontrole snor- en bromfietsers Tegelijkertijd werd op de Menneweg, gelegen onder de A44 een snelheidscontrole gehouden voor snor- en bromfietsers met behulp van een rollentestbank. In totaal hebben 15 bestuurders een bekeuring gekregen omdat er sprake was van een te hoge constructiesnelheid.

Snelheidheidscontrole op de A44 Op de rijksweg A44 wordt door de politie regelmatig op snelheid gecontroleerd. Voor uw veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen. Door de weginrichting van de rijksweg A44 en de toegestane maximumsnelheid vinden er relatief veel ongevallen plaats: landelijk staat de A44 op de 9e plaats van onveilige autosnelwegen in Nederland. Er vinden jaarlijks 7,5 ongevallen per kilometer weglengte plaats. Bij het afhandelen van deze ongevallen voelen hulpverleners zoals agenten en ambulancepersoon zich bovendien onveilig. Omdat het overzicht mist vanwege het grote aantal bruggen en viaduchten en er geen rijstrooksignalering aanwezig is, worden automobilisten verrast door stremming. Om het aantal ongelukken op de A44 te verminderen, handhaaft de politie het komende jaar streng op de snelheidslimiet.