Provincie Overijssel


Wet GBA definitief van kracht

24 maart 2010

Met ingang van 1 januari 2010 is de wet GBA (Gemeentelijke Basis Administratie) definitief van kracht geworden. Dit betekent voor u als burger, dat u vanaf deze datum niet meer verplicht bent om uw persoonsgegevens aan de provincie te verstrekken.

U mag er van uitgaan, dat de provincie over uw gegevens beschikt. U als burger kunt vanaf 1 januari 2010 volstaan met het verstrekken van uw burgerservicenummer, om bijvoorbeeld een vergunning aan te vragen, een melding te doen, een klacht in te dienen, etc. Op basis van uw burgerservicenummer moet de provincie de bijbehorende persoonsgegevens uit de Gemeentelijke Basis Administratie van uw gemeente ophalen.

De provincie Overijssel is nog niet aangesloten op de landelijke basisregistratie GBA en kan dus niet aan deze wettelijke verplichting voldoen. Er wordt volop aan gewerkt om de aansluiting van de provincie op de GBA met ingang van 1 april 2010 te realiseren. Daarna moeten alle medewerkers die taken uitvoeren waarbij sprake is van 'burgercontact', worden opgeleid. Verwacht wordt dat de invoeringsperiode tot 1 april 2010 zal duren. Om de periode tot 1 april te overbruggen wordt er een beroep op u als burger gedaan, om uw persoonsgegevens in ieder geval tot 1 april 2010 aan de provincie te blijven verstrekken.

Zodra de provincie volledig is aangesloten op de Gemeentelijke Basis Administratie, wordt u via de website van de provincie op de hoogte gesteld. Vanaf dat moment kunt u, als u contacten onderhoud met de provincie volstaan met het verstrekken van uw burgerservicenummer.

Bijvoorbaat danken wij u voor uw begrip en medewerking. Samen maken wij de provincie Overijssel beter en mooier.