AEGON
AEGON onderschrijft aanbeveling Verbond van Verzekeraars

Gisteren presenteerden Het Verbond van Verzekeraars en De Stichting van de Arbeid (STAR) een adequate oplossing om de uitwerking van kosten bij de waardeopbouw van beschikbare premieregelingen (BPR) te beperken. Het Verbond van Verzekeraars heeft zijn leden geadviseerd kosteninhoudingen van BPR-regelingen in het verleden te toetsen aan een kostennorm en waar nodig kosten te corrigeren. AEGON onderschrijft de aanbeveling en toetst al zijn lopende BPR-contracten aan het gestelde kostenmaximum.

Nu de beleggingsresultaten tegenvallen, blijkt de hoogte van de kosten in sommige gevallen een niet evenredige uitwerking te hebben op de waardeopbouw van het pensioen. Bij een deel van de BPR-regelingen kunnen die kosten de prestatie van de regeling te veel hebben geremd. Deze kosten worden nu gemaximeerd aan de hand van de aanbevolen kostennorm. Omdat AEGON al eerder verbeteringen heeft uitgevoerd, kent ruim 90% van de BPR-contracten bij AEGON nu al een kostenniveau onder het aanbevolen kostenmaximum. Het aanpassen van de laatste 10% polissen brengt circa 13 miljoen euro kosten met zich mee.

Jeroen de Munnik, Directeur AEGON, onderschrijft de aanbeveling van Het Verbond van Verzekeraars: "AEGON werkt proactief aan het verbeteren van zijn producten. Dit is bij AEGON een continu proces en daarom hebben wij de afgelopen jaren al veel verbeterd aan de BPR pensioenregelingen. De aanbeveling biedt nu een goede oplossing voor polissen waarbij de kosteninhoudingen soms een te grote uitwerking hebben gehad. Door de polissen te toetsen aan de aanbevolen kostennorm corrigeren wij de werking van BPR-producten. Het past daarmee precies bij de wens van AEGON om producten proactief te verbeteren."

AEGON rekent nu de BPR-contracten per deelnemer door. Als de werkelijke kosten hoger blijken te zijn dan het aanbevolen kostenmaximum, dan wordt het teveel aan betaalde kosten uiterlijk op de einddatum met de klant verrekend. AEGON laat klanten zo snel mogelijk weten of zij mogelijk in aanmerking komen voor kostenmaximering. In de tweede helft van 2011 worden deelnemers geïnformeerd of dit ook daadwerkelijk het geval is. Op de website www.aegon.nl/beleggingspensioen staat uitgebreide informatie over de aanbevolen kostenmaximering.

Downloads


* Toelichting aanbeveling Verbond.pdf(pdf 51 kb)

Zie het origineel