Politie Haaglanden

persberichten 24 maart

Haaglanden, 24-03-2010

Politie zoekt getuigen laffe beroving
Den Haag Een onbekende jongen rukte dinsdagmiddag op de Reitzstraat de draagbare Playstation uit de handen van een 3-jarig jongentje. Rond 12.00 uur liep het kind aan de hand van zijn moeder, met in zijn andere hand zijn videospel. Ter hoogte van nummer 197 rende er plotseling een jongen langs; in het voorbijgaan rukte hij de Playstation uit de handen van het jongentje, die hierdoor viel. De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe beroving. De dader is een jongen van tussen de 16 en 20 jaar van Noord-Afrikaanse afkomst, tussen de 1.70 en 1.75 meter lang. Hij heeft een gezet postuur en kort donker haar. Hij droeg een wit vest en een donkere spijkerbroek. Getuigen of mensen die de verdachte aan de hand van dit signalement herkennen, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau De Heemstraat, via 0900-8844.

Inbraak in benzinestation (oproep getuigen)
Den Haag Nadat een getuige woensdag 24 maart omstreeks 03.30 uur een klap hoorde en vervolgens uit het raam keek, zag hij een jongeman door het raam van een benzinestation aan het Oosteinde naar buiten kruipen. De verdachte rende weg in de richting van de Laan van Wateringseveld en stapte vervolgens in een auto die net kwam aanrijden. Onbekend is nog wat er precies is gestolen. Het signalement van de verdachte is: leeftijd tussen de 20 en 25 jaar, lengte ongeveer 1.80 meter, tenger postuur en gekleed in een spijkerbroek en een donkere jas. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Aangehouden voor bedreiging
Den Haag De politie heeft dinsdag 23 maart omstreeks 23.00 uur in een woning aan de Withuysstraat een 32-jarige Hagenaar aangehouden voor bedreiging. Een 21-jarige Zoetermeerder had bij de verdachte een spelcomputer laten repareren, maar was niet tevreden over het resultaat. Nadat hij het apparaat voor de tweede keer ging ophalen, ging de verdachte door nog onbekende reden door het lint en bedreigde de Zoetermeerder met een mes. Deze deed direct aangifte. Omdat op aanbellen niet werd gereageerd, openden agenten de deur met een deurram, waarna de Hagenaar werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Minderjarige straatrovers aangehouden
Den Haag - De politie hield dinsdag 23 maart rond 17.45 uur twee jonge straatrovers (14 en 11 jaar oud) aan. Nadat twee jongens een tas geroofd hadden van een 33-jarige Haagse, gingen omstanders direct achter de verdachten aan. Zij konden één jongen (14 jaar uit Den Haag) vasthouden en overdragen aan de politie. Even later zagen agenten een jongen op de Regentesselaan lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Deze verdachte (11 jarig Haags jongetje) is aangehouden. Het slachtoffer heeft haar tas terug en de beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Kentekenplaat gestolen
Den Haag Een 20-jarige Hagenaar deed dinsdag 23 maart aangifte van diefstal van de kentekenplaat van zijn auto. Hij had het voertuig geparkeerd aan de Laakkade. Tegenwoordig worden kentekenplaten met een handig kliksysteem bevestigd. Helaas houdt dit ook in dat ze door dieven gemakkelijk te verwijderen zijn. Daarom adviseert de politie de kentekenplaten van uw auto te bevestigen met één-toerschroeven. Dit zijn schroeven die maar één kant op draaien. Ook kunt u popnagels gebruiken die de kentekenplaat nagelvast aan de auto bevestigen. Zo voorkomt u diefstal van uw kentekenplaten. Gestolen kentekenplaten worden vaak in combinatie met gestolen auto's ingezet bij criminele activiteiten.

Meisje belt 522 keer naar 112
Den Haag - Politieagenten hielden dinsdagmiddag 23 maart een 14-jarig meisje aan, dat 522 keer onnodig naar het alarmnummer 112 had gebeld. Op één dag belde de Haagse maar liefst 360 keer. Behalve misbruik van het alarmnummer maakte het meisje ook drie valse bommeldingen. De vele telefoontjes legden een enorm beslag op de meldkamer van de politie. Onnodig de alarmlijn bellen is niet alleen strafbaar, maar ook zeer kwalijk. Het alarmnummer is immers bedoeld voor mensen in nood. Valse meldingen of onnodig gebruik van 112 kan mensenlevens kosten. Na onderzoek van de recherche kon de jongedame aangehouden worden. Waarom het meisje nodeloos 112 belde, is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Witte neus
Den Haag Politieagenten hielden dinsdag 23 maart om 20.40 uur een 44-jarige Hagenaar aan op verdenking van drugsbezit en openbare dronkenschap. Agenten zagen de man lopen over de Doubletstraat. De man had een witte poederneus ogenschijnlijk van de cocaïne en verkeerde onder invloed van alcohol. De man was zodanig van de wereld dat de agenten hem meenamen naar het politiebureau.

Agenten achterhalen dronken automobilist
Den Haag Een 25-jarige automobilist uit Den Haag probeerde woensdag 24 maart om 00.04 uur uit handen van de politie te blijven. De man reed bij een politiecontrole op de Hogewal hard weg, stapte verderop uit zijn auto en rende hard weg. De agenten lieten dat niet op zich zitten en renden achter de man aan. Zij wisten hem te achterhalen en hielden hem aan. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies aan het politiebureau 505 ugl. De man kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Te hard en onder invloed
Voorburg Een 60-jarige automobilist uit Sassenheim trok op dinsdag 23 maart omstreeks 20.45 uur door zijn rijgedrag de aandacht van politieagenten. De man reed met hoge snelheid over de Rijksweg A12 en gaf geen richting aan bij inhaalmanoeuvres. Tijdens de controle bleek dat de automobilist teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en blies aan het politiebureau 310 ug/l. De man kreeg een bekeuring voor de snelheidsovertreding en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Daarnaast kreeg hij een rijverbod. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Nepvuurwapen in huis, Leidschendammer aangehouden Leidschendam De politie hield woensdag 24 maart omstreeks 07.15 uur een 29-jarige Leidschendammer in zijn woning aan. De man had op vrijdag 12 maart na een ruzie zijn 19-jarige ex-vriendin uit Leiden bedreigd. Zij meldde de politie dat de man een vuurwapen in huis zou hebben. Tijdens de aanhouding deelde de man mee, dat hij inderdaad een knalgaspistool in een kledingkast in zijn woning had liggen. Het vuurwapen, dat in de Wet Wapens en Munitie als verboden wapen vermeld staat, werd in beslaggenomen. De Leidschendammer werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Scooterrijder onder invloed
Westland/Naaldwijk Politieagenten hielden dinsdag 23 maart kort voor middernacht een 41-jarige bromfietser aan op verdenking van rijden onder invloed. Agenten zagen de man zonder licht rijden over de Burgemeester Elsenlaan en hielden hem daarvoor staande. De man bleek een flinke borrel op te hebben. Hij blies aan het bureau 705 ugl en kreeg een proces-verbaal. Het rijbewijs van de man werd door de agenten ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Ruzie in café
Westland/s-Gravenzande Een familieonenigheid werd dinsdag 23 maart min of meer uitgevochten in een café aan het Vaartplein. Een 44-jarige man en zijn 49-jarige partner kregen om 19.30 uur in het café ruzie met een 44-jarig familielid. De emoties liepen daarbij zo hoog op dat de inboedel van het café flinke schade opliep. In het café troffen de agenten ook de gewonde 44-jarige man aan. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. Het echtpaar werd aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Gesnapt bij auto-inbraak
Delft - Een getuige zag dinsdag 23 maart omstreeks 22.40 uur dat er op de Botswanastraat in een geparkeerde auto werd ingebroken. De achterruit van de auto was ingeslagen. Een zwarte auto met daarin meerdere mannen zou zijn weggereden in de richting van de Zambezilaan. Agenten zagen op de Provincialeweg de betreffende auto rijden en zette de achtervolging in. Op de Westlandseweg dwongen zij de auto met daarin drie mannen tot stoppen. Één van de drie verdachten verzette zich bij zijn aanhouding. In de auto troffen de agenten onder andere gereedschap, kleding en een navigatiesysteem aan. De drie mannen in de leeftijd van 19,20 en 21 jaar uit Den Haag werden aangehouden en zitten nog vast voor verhoor.

Samen op strooptocht
Delft - Een medewerker van de beveiliging zag dinsdag 23 maart omstreeks 16.00 uur een vrouw een winkel aan de Gasthuislaan verlaten met een jas, zonder deze te betalen. Het alarm van een poortje ging af toen de vrouw de winkel wilde verlaten. De vrouw, geschrokken van het luide alarm, liep terug de winkel in en verdween in een kleedhokje. Even later kwam ze naar buiten met een gevulde tas en verliet de winkel. Buiten werd zij opgewacht door een man. De medewerker van de beveiliging ging de twee achterna en kon de man en de vrouw in de parkeergarage Zuidpoort achterhalen. In de tas van de vrouw bleek een jas te zitten met het label van de winkel en het prijskaartje er nog aan. De man koos het hazepad. De 49-jarige vrouw uit Rijswijk kon zich in eerste instantie niet legitimeren en vertelde dat haar legitimatie in de auto lag. De Rijswijkse gaf de sleutel van de auto aan inmiddels terplaatse gekomen agenten, deze opende de auto om de legitimatie van de vrouw te pakken en troffen nog veel meer kleding aan. In de auto bevond zich kleding, zoals ondergoed, truien, overhemden en broeken uit meerdere winkels met de prijskaartjes er nog aan. De agenten hielden de vrouw aan, zij zit nog vast voor verhoor.

Vrouw gewond na aanrijding
Zoetermeer - Een 83-jarige vrouw uit Zoetermeer raakte dinsdag 23 maart om 13.15 uur gewond toen zij op het Marseillepad achter een bestelauto liep die plotseling achterruit reed. De 52-jarige bestuurder van de bestelauto uit Zoetermeer had de vrouw niet gezien. Het slachtoffer kwam ten val en liep heup- en arm letsel op, zij is met de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Politie waarschuwt voor zakkenrollers
Zoetermeer - De politie kreeg afgelopen week meerdere meldingen en aangiften van zakkenrollerij binnen die op 23 maart tussen 12.00 uur en 13.00 uur plaatsvonden. De zakkenrollers waren actief in het Stadshart. De politie waarschuwt winkelend publiek om waardevolle spullen goed op te bergen en tassen met waardevolle spullen daarin goed af te sluiten. Heeft u iets gezien of heeft u informatie neem dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem, dan via 0800-7000.