Politie Hollands Midden

Rijnsburg - Bedreiging blijkt valse melding

Rijnsburg, 24-03-2010 o De politie heeft dinsdagavond 23 maart een 63-jarige man uit Wassenaar aangehouden na bedreiging van een Rijnsburger.

De man reed even na 19.30 uur over de Rijnsburgerweg en belde de politie dat hij onderweg was naar Rijnsburg om iemand neer te schieten. De politie is direct ter plaats gegaan en zag dat de automobilist op de Floralaan stilstond. Op het moment dat een agent uitstapte is de automobilist weer doorgereden. De automobilist stopte daarna op de Esdoornlaan waarna twee agenten een uitpraatprocedure zijn gestart. Hierna kon de bestuurder worden aangehouden. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder bleek geen vuurwapen bij zich te hebben.

Volgens de bestuurder was hij boos geworden op een man die hij enkele maanden geleden had ingehuurd voor een klus. Het werk zou slecht uitgevoerd zijn waarna het voorgeschoten geld werd teruggevorderd. Omdat de Rijnsburger hier geen gehoor aan gaf is de Wassenaarder naar hem toegereden. Nadat hij in Leiden op de Rijnzichtweg was geflitst, vanwege zijn snelheid, werd de Wassenaarder nog bozer en belde de politie waarna hij de bedreiging uitte.