ICCO sluit zich aan bij wereldwijde coalitie ACT Alliance

24/03/2010 11:18

ICCO

ICCO sluit zich aan bij de ACT Alliance, een wereldwijde coalitie van kerken en organisaties voor ontwikkelingssamenwerking, noodhulp en beleidsbeïnvloeding. De meer dan 100 organisaties die deel uitmaken van ACT Alliance voorzien in 125 landen in voedselhulp, onderdak, water- en sanitatiefaciliteiten en bestrijden armoede in de armste landen ter wereld. De ACT Alliance heeft een budget van 1,5 miljard dollar per jaar. De lancering van de ACT Alliance wordt vandaag, 24 maart, wereldwijd gevierd.

ICCO steunt al 45 jaar ruim 1000 maatschappelijke organisaties die werken aan een wereld zonder armoede en onrecht in meer dan 50 landen. Via ACT Alliance wordt haar effectiviteit en slagvaardigheid in deze gebieden vergroot en uitgebreid naar andere landen. "Onze mogelijkheden via ACT zijn legio en het potentiële effect is immens: op noodhulp, op de kwaliteit van ontwikkelingswerk en op effectiviteit van internationale lobby en advocacy", zegt voorzitter van de Raad van Bestuur van ICCO Jack van Ham.

De lancering van de ACT Alliance wordt vandaag in alle continenten gevierd. In Utrecht, Soedan, Congo, Honduras, Pakistan en de VS, maar ook in Oeganda, India, Nicaragua en Kirgizië waar ICCO regiokantoren heeft, wordt ACT feestelijk gelanceerd. Naast ICCO is in Nederland ook Kerk in Actie aangesloten bij de ACT Alliance. ICCO en Kerk in Actie doen hun werk in het buitenland samen.

Via ACT was ICCO in staat om direct levensreddend werk te doen na de aardbeving in Haïti op 12 januari. Negen ACT organisaties waren al ter plaatse en konden onmiddellijke noodhulp verlenen. Ook kon ACT overlevenden van de aardbeving in Chili zes weken geleden bijstaan. Jack van Ham: "De oprichting van de ACT alliantie betekent dat het humanitaire en ontwikkelingswerk van ACT bijna elke uithoek van aarde zal bereiken. Leden van ACT zijn wereldwijd verankerd in het maatschappelijk middenveld."





http://www.icco.nl