Gemeente Westvoorne


Even voorstellen
Sandra den Herder buitengewoon opsporingsambtenaar

Vanaf medio maart is Sandra den Herder als buitengewoon opsporingsambtenaar actief in de gemeente Westvoorne. Zij zal in eerste instantie de hondenpoepoverlast gaan controleren.

Uiteraard mag ze ook op andere lichte overtredingen controleren en beboeten. Zij zal dit gaan doen op wisselende tijden, doordeweeks, maar ook âs avonds en in het weekend. De eerste weken zal bij de controle vooral de nadruk liggen op waarschuwen, daarna zal ook daadwerkelijk beboet worden. Het niet opruimen van hondenpoep kan dan 90 euro kosten. Hondenbezitters hebben vorige week een folder ontvangen waarin het hondenpoep beleid staat beschreven. Daarnaast hebben zij een brief ontvangen waarmee gratis poepzakken kunnen worden opgehaald bij dierenwinkel Mulder Dier- en Ruitersportspeciaalzaak in Rockanje en bij dierenwinkel Dier en Zoo in Oostvoorne.

Â

De opruimplicht van hondenpoep geldt voor de gehele bebouwde kom, dus ook de stukjes groen. Hiermee wordt niet alleen overlast door het trappen in hondenpoep voorkomen, maar ook overlast door de vervelende geur. Door extra toezicht in te zetten op het opruimen van hondenpoep wordt verwacht dat de overlast zal verminderen. We vragen iedere hondenbezitter mee te werken aan deze regels. Daarnaast vragen we van iedere burger om overlastgevers aan te spreken op dit ongewenste gedrag. Hiermee wordt de gemeente Westvoorne een nog schonere gemeente.

Â

Een hond is een leuk dier, dat je voor allerlei verschillende redenen kan nemen: voor de gezelligheid, veiligheid, om mee te hardlopen, enzovoorts. De gemeente Westvoorne is een mooie gemeente om met je hond buiten te zijn. Het enige waar u dan op moet letten is dat uw hond geen overlast veroorzaakt. Dit hondenpoepbeleid is eigenlijk geen nieuw beleid, maar een bestaande regel, waarop nu verscherpt toezicht zal komen. Dit omdat hondenpoepoverlast één van de grootste ergernissen is in onze gemeente. Wanneer u als bewoner overlast ervaart dan kunt u dit bij de gemeente aangeven. Op deze locaties zal dan extra toezicht gehouden worden. Als u als inwoner hondenpoepoverlast ervaart of vragen heeft over het hondenpoepbeleid dan kunt u bellen naar stafbureau Bestuursondersteuning van de gemeente Westvoorne, telefoonnummer 0181 - 40 80 00.