Gemeente de Waard


Opschoondag

Anita-Ingrid kl..JPG
Jaarlijks wordt er in Nederland één dag extra aandacht besteed aan het opschonen van de openbare ruimte. Dit jaar vonden deze activiteiten plaats op zaterdag 20 maart.
De afdeling Openbare ruimte van de Waard heeft vooruit lopend op deze opschoondag donderdag 18 maart ook haar steentje bijgedragen. Op deze dag gingen 25 medewerkers van het team Uitvoering en 7 medewerkers van andere teams aan de slag vanuit de gemeentewerven in Groot-Ammers en Nieuw-Lekkerland.

Afgesproken werd dat er extra aandacht besteed zou worden aan werkzaamheden die snel resultaat opleveren en relatief weinig tijd en geld kosten. In alle dorpskernen van De Waard werd gewerkt.

De werkzaamheden bestonden onder andere uit het
* schoonmaken van verkeersborden en
banken

* prikken van
papier

* rechtzetten van palen en
borden.

Tijdens de middagpauze werd gezamenlijk genoten van een heerlijke lunch. Mede door het schitterende weer en de enthousiaste inzet van iedereen werd het een nuttige en geslaagde dag.

De winst voor de openbare ruimte en de organisatie was zo groot dat er bekeken wordt om in het najaar een tweede "De Waard" opschoondag te organiseren. Deze zal met de opgedane ervaringen een nog groter succes kunnen worden.