Gemeente Lochem


Laatste kans op subsidie voor energiebesparende maatregelen voor minima met eigen woning

Is uw totale gezinsinkomen lager dan ¤ 32.500/jaar? Heeft u een eigen woning? Bent u in het bezit van een Energie Prestatie Advies (EPA) of wilt u er alsnog één laten uitvoeren? En wilt u veel geld verdienen door energie te besparen?

Als u op al deze vragen "ja" kunt antwoorden, komt u misschien in aanmerking voor de subsidieregeling energiebesparing particuliere huiseigenaren. U krijgt dan van de gemeente Lochem maximaal ¤ 1.000 voor het nemen van bepaalde energiebesparende maatregelen. U moet wel in het bezit zijn van een EPA. Een EPA is een woninggebonden energieadvies op maat, opgesteld door een gecertificeerde deskundige. In het EPA leest u precies waar de energie- (en dus geld-) lekken in uw woning zitten. Erg handig dus!

Ook subsidie voor EPA
U kunt een EPA voor een hele gunstige prijs laten uitvoeren. Het rijk geeft hiervoor subsidies van maximaal 200 euro. Het EPA kost u daardoor naar verwachting maar een paar tientjes. U kunt daarvoor terecht bij Meer Met Minder. Informatie over het EPA en de subsidie daarvoor vindt u op http://www.meermetminder.nl/subsidie_maatwerkadvies_energiebesparing

Laatste kans!
De subsidieregeling is al vanaf 15 oktober 2009 in werking en loopt tot 1 juli 2010. Tot en met juni 2010 kunt u nog een aanvraag indienen. Wees er dus op tijd bij!

Meer informatie
Het aanvraagformulier vindt u in ons digitaal loket onder de categorie 'bouwen en wonen'). Het aanvraagformulier kunt u ook telefonisch aanvragen via (0573) 28 92 22 en is verkrijgbaar bij de publieksbalies. Met vragen over de regeling kunt u iedere donderdag en vrijdag terecht bij de heer T. Harmsen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Verkeer van de gemeente Lochem.