Deelgemeente Charlois Rotterdam

Lente tijdens de Nationale Boomfeestdag

Het was lente tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 17 maart. In een zonnig Zuiderpark, bij het vorig jaar opgeleverde evenemententerrein en Sportplaza, heette dagelijks bestuurder Ed Goverde om 9.00 uur s ochtends 85 leerlingen van de Elisabethschool welkom.

Overal op het nieuwe evenemententerrein en rond het Sportplaza plantten leerlingen van de Elisabethschool jonge eiken. Alle kinderen kregen een vrolijk geel T-shirt en een Zuiderparkpetje, speciaal voor Nationale Boomfeestdag (fotopersbureau Cor Vos) Daarna gingen de kinderen, samen met hun leerkrachten en medewerkers van Gemeentewerken aan het werk Zij plantten maar liefst 52 eiken op het evenemententerrein. Alle kinderen kregen een Boomfeestdag T-shirt en een Zuiderparkpetje.

Na het planten was het tijd voor een sportief programma. Op de openbare sportvelden konden de kinderen zich uitleven met voetballen, handballen en tennissen. Tussendoor was er natuurlijk tijd voor iets lekkers.

Zuiderparkgids

Voordat de kinderen om 12.00 uur met hun leerkrachten weer naar hun aan het park grenzende school wandelden kregen de groepen een boek over bomen. Leuk om in de klas nóg meer over bomen te leren dan de kinderen tijdens een voorbereidende les al hadden gedaan. En ook de ouders werden niet vergeten. Voor hen kregen de kinderen een tasje mee naar huis met daarin ondermeer een Zuiderparkgids. Leuk om in de komende periode met het hele gezin een van de in het boekje opgenomen wandelingen, fiets- of kanotochten te maken.