Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht, 24-03-2010

Automobilist ontwapend: burger gezocht

(Zie persberichten Rijn & Venen d.d. 22-03-2210: Dronken automobilist bewapend)

MAARSSEN/BREUKELEN De politie is op zoek naar een burger die zondagmiddag 21 maart geholpen heeft bij de aanhouding van een automobilist die bewapend was.

Zondagmiddag 21 maart reed een dronken automobilist uit Maarssen naar Breukelen. De 48-jarige man reed al slingerend over het Zandpad. In Breukelen zag een getuige dat hij in de Brugstraat uit zijn auto stapte en een geweer uit de auto meenam. Met de hulp van diverse omstanders heeft deze persoon de man tegengehouden en het geweer afgepakt. De politie heeft deze persoon niet meer gesproken. Bent u deze persoon of weet u wie dit is, neem dan contact op met de recherche van het politie district Rijn & Venen via 0900-8844.

Vrouw beroofd

HARMELEN Een vrouw werd op dinsdagavond 23 maart op gewelddadige wijze bij een geldautomaat beroofd.

Rond 20.30 uur pinde een 68-jarige vrouw uit Harmelen geld bij een geldautomaat aan de Kloosterweg. Plotseling werd zij vastgepakt en gingen twee jongens ervandoor met haar bankpas en geld in de richting van de Kerkweg. Het slachtoffer werd door een passant naar een nabij gelegen horecagelegenheid gebracht. De vrouw had letsel opgelopen aan haar gezicht en bovenbeen. Personeel van de horecagelegenheid verleende eerste hulp en waarschuwde de politie.

Meerdere politie-eenheden gingen naar de Kloosterweg en omgeving. Gezien de verwondingen van het slachtoffer werd zij voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Agenten zochten in de omgeving naar de verdachten, twee blanke jongens waarvan één met een grijs vest. Daarbij werden zij niet meer aangetroffen.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Kloosterweg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.