AirPlus Green Reports voor emissiebalansen

24/03/2010 12:00

Airplus International

Branche-innovatie voor een transparante CO2-verslaglegging voor zakelijke vliegreizen // Praktische ondersteuning voor travel managers

Amsterdam, 24 maart 2010 - Bescherming van het klimaat speelt een steeds belangrijkere rol bij zakenreizen. Bedrijven willen zo veel mogelijk over hun CO2-voetafdruk weten. Steeds meer bedrijven verplichten zich tot concrete doelstellingen bij het reduceren van hun emissies. Daarvoor biedt AirPlus nu een flexibele oplossing aan,waardoor maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bedrijven aanzienlijk eenvoudiger wordt. AirPlus Green Reports maken snel en eenvoudig een automatische verslaglegging over de door zakenreizen veroorzaakte CO2-emissies. Voor elk via AirPlus betaald vliegticket wordt automatisch de betreffende CO2-emissie berekend. Op grond van deze informatie kunnen bedrijven de CO2-uitstoot voor zakenreizen vrijwillig compenseren en zelfgekozen klimaatbeschermende projecten ondersteunen. Met deze nieuwe oplossing neemt AirPlus opnieuw een voortrekkersrol in klimaatbescherming en completeert de al sinds 2007 beschikbare mogelijkheid om bijdragen voor klimaatbescherming automatisch via AirPlus af te rekenen.

En zo werken de AirPlus Green Reports: voor elk vliegticket afgerekend via AirPlus

worden automatisch de betreffende CO2-emissies berekend. AirPlus baseert zich daarbij op de emissiecalculator van 'atmosfair', een gecertificeerde non-profit organisatie ter bescherming van het klimaat, die onder controle staat van de Duitse overheidsinstanties voor milieubeheer. Vervolgens kunnen bedrijven met de brancheinnovatieve AirPlus Green Reports via de AirPlus Information Manager de CO2-waarden tot in detail analyseren. zodoende is op elk moment een rapportage met op de veroorzaker gerichte toewijzing van de emissies mogelijk, bijvoorbeeld op afdeling,kostenplaats of projectnummer. Ook kunnen geografische statistieken en diagrammen voor gevlogen trajecten met de hoogste CO2-uitstoot en gemiddelde waarden per vliegticket worden opgesteld en geanalyseerd.

Noch van het bedrijf, noch van de reisagent vergt het gebruik van deze oplossing extra

kosten of inspanningen - de vluchtgegevens hoeven niet opnieuw te worden verzameld. Zo ontlast AirPlus bedrijven bij de administratieve rompslomp, wanneer zij zich inzetten voor een beter milieu. "De Green Reports is een nieuwe oplossing die bedrijven in staat stelt hun groeiende betrokkenheid bij het milieu naadloos te integreren in hun bedrijfsprocessen," verklaart Lian Wolfs, directeur AirPlus BeNeLux.

De rapportages kunnen in het duurzaamheidsverslag van het bedrijf worden opgenomen, maken gedetailleerde analyses mogelijk en leveren betrouwbare gegevens. Op welke trajecten ontstaan de hoogste CO2-belastingen, hoe hoog is de emissie bij individuele projecten, aan welke kostenplaatsen en afdelingen moeten zij worden toegekend? Met AirPlus Green Reports vinden travel managers eenvoudiger een antwoord op deze vragen.

Een actuele enqu(ee)te van AirPlus onder travel managers in 20 zakenreismarkten wereldwijd wijst uit, dat tegenwoordig bijna één op de vijf bedrijven de bij zakenreizen veroorzaakte CO2-emissies compenseert met vrijwillige bijdragen voor klimaatbeschermende projecten. Nog eens vijf procent wil binnen een jaar een klimaatneutraal reisbeleid implementeren. Bedrijven geven een duidelijk signaal door het aanpassen van hun reisrichtlijnen; bij 23 procent van de bedrijven zijn al aspecten van klimaatbescherming in de reisrichtlijnen opgenomen. Bij 16 procent gaat dit in de komende maanden gebeuren.

"Wij zien binnen bedrijven een toenemende mate van ontvankelijkheid voor het thema klimaatbescherming en wij zijn ons duidelijk bewust van de speciale verantwoordelijkheid van het travel management," aldus Lian Wolfs over de resultaten van het onderzoek. "Daarom bieden wij het travel management nu een flexibele oplossing, waarmee zij deze nieuwe uitdaging zonder extra moeite kunnen aangaan."

AirPlus is een toonaangevende internationale aanbieder van oplossingen voor het dagelijkse management van zakenreizen. Wereldwijd vertrouwen meer dan 33.000 bedrijven op AirPlus bij het afrekenen en analyseren van hun kosten voor zakenreizen. Onder de merknaam AirPlus International worden de producten en services wereldwijd aangeboden. De AirPlus Company Account is de meest succesvolle betaaloplossing binnen het UATP-netwerk. Meer informatie vindt u via het internet onder www.airplus.com.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.airplus.com