Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Bezoek nieuwe ondernemer: de Satébar

Op 16 maart bezocht voorzitter Gerard Schuiling van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk de Satébar aan de Oostzeedijk 342.

Het restaurant is sinds begin maart geopend en is van dezelfde eigenaar als van Thais restaurant de Kleine Ondeugd enkele percelen verder. Het restaurant is een verrijking voor de toch al goede bezetting van de horecastrip aan het begin van de Oostzeedijk vanaf het Oostplein. Naast de Kleine Ondeugd en de Satébar zijn daar Locus Publicus, café Oost en café Struisenburg gevestigd. Deze zaken geven goede invulling aan de door de deelgemeente vastgestelde gebiedsvisie Struisenburg. In deze visie is ondermeer vastgelegd te stimuleren dat goede horeca zich in het gebied vestigt en dat het gebied rond de Admiraliteitskade zich ontwikkelt tot een aantrekkelijk gebied voor toeristen.

De satébar heeft een stijlvolle uitstraling en is trendy ingericht. De kaart is uitgebreid en bevat diverse vis,vlees en vegetarische satés. Met meerdere mensen is het aantrekkelijk om, net zoals bij tapas, een arrangement van alle gerechten te bestellen. Bedrijfsleidster Smit wil graag aansluiten bij bestaande en nieuwe initiatieven van ondernemers in het gebied.