Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Start bouw 'De Parkwachter'

Begin deze zomer start de bouw van een medisch centrum en achttien appartementen in Kralingen. De bouwlocatie is het terrein naast het Nieuwe Plantage park (voorheen bekend als het Gashouderspark). Dit terrein heeft meer dan tien jaar braak gelegen na de sanering van de Vlinderbuurt.

Het gebouw 'De Parkwachter' zal plaats bieden aan een medisch centrum op de begane grond. Hierin zullen verschillende (medische) dienstverleners zich vestigen, waaronder vijf artsenpraktijken uit Kralingen, een apotheek, een praktijk voor fysiotherapie, verloskundigen, een prikpoli en een vestiging van bureau maatschappelijk werk.

Daarboven komen drie woonlagen met ruime en licht opgezette appartementen van ca. 110 m2 met mooi uitzicht op het park. Het betrokken architectenbureau heeft gekozen voor een solide uitstraling met stoer metselwerk. Samen met de bebouwing aan de Oudendijk en de eengezinswoningen aan het Noordeinde zal het een gesloten bouwblok vormen.

Een ruim percentage van de appartementen is al verkocht. De bouwtijd is geschat op ca. 16 maanden zodat eind 2011 de eerste bewoners hun appartementen kunnen betrekken en het medisch centrum haar patiënten kan ontvangen.

De combinatie Koninklijke Van Waning en participatiemaatschappij Corndon Investments zijn de initiatiefnemers van de ontwikkeling van 'De Parkwachter'. Stichting Levinas heeft zich sterk gemaakt voor de invulling van het medisch centrum.

Meer informatie: www.atta.nl en www.tonlauwaars.nl