Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Onderzoek naar vermeende vergiftiging honden

Uit uitgebreid onderzoek van diverse instanties kon niet blijken dat er bij de vergiftiging van een hond aan het Vredenoordpad sprake was van opzet.

Eind februari maakte een hondenbezitster melding dat haar hond een substantie had gegeten op het Vredenoordpad in Rotterdam. Daarna traden er vergiftigingsverschijnselen op. De hondenbezitster liet de substantie onderzoeken. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het ging om een landbouwgif. De Roteb liet het aangetroffen landbouwgif van het Vredenoordpad verwijderen. De hond is behandeld bij een dierenarts en is inmiddels herstellende.

In de media verschenen er diverse berichten dat er sprake zou zijn van landbouwgif in de omgeving van het Kralingse bos, de Kralingse plas, de Voorschoterlaan, de Avenue Concordia, de Gerdesiaweg en het Vredenoordpad. Ook zouden diverse honden dodelijk zijn vergiftigd tengevolge van dit landbouwgif.

De deelgemeente en politie hebben deze berichten heel serieus genomen en zijn meteen in samenwerking met ondermeer boswachters, gemeentewerken en Roteb aan de slag gegaan om te kijken of er in bovengenoemde gebieden landbouwgif aanwezig zou zijn. Alleen op het Vredenoordpad is landbouwgif gevonden. Ook zijn er geen dode dieren aangetroffen die mogelijk zouden zijn overleden tengevolge van vergiftiging.

De politie van district Oost heeft in totaal drie meldingen binnen gekregen van vergiftigingsverschijnselen bij honden. Echter vond zij geen aanwijzingen dat er sprake is van moedwillige vergiftiging van honden. De politie, deelgemeente en boswachters blijven alert op signalen die duiden op vergiftiging en vragen burgers verdachte omstandigheden te blijven melden via het telefoonnummer 0900-8844.