Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit


Geachte Voorzitter,

Met deze brief wil ik u, mede namens de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, over het volgende informeren. Zoals wij u hebben gemeld in onze brief van
16 februari 2010 (TK 28286, nr. 376) zal de Commissie-Van Dijk, op aanbeveling van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid in haar onderzoek 'de balans tussen de verantwoordelijkheid van de overheid voor veiligheid (in dit geval epidemieën/ besmettingen) en die van de ondernemer en/of andere betrokken organisaties' betrekken. In afwijking van de eerder aan u berichte datum van 1 juni 2010, is de rapporteringdatum nu, met het oog op de uitbreiding van het onderzoek, verzet naar 1 september 2010.
In de brief laat de heer Van Dijk ook weten dat commissielid prof. dr. J.W.M. van der Meer door prof. dr. J.T. van Dissel is vervangen. Een afschrift van de brief heb ik als bijlage bijgevoegd.
Prof. dr. J.T. van Dissel is hoogleraar interne geneeskunde, in het bijzonder de Infectieziekten aan het LUMC. Daarnaast is hij core member (vice-chair) therapeutic Advisory GroAnti-Infectives bij EMA te Londen.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,
G. Verburg