Gemeente Hilversum

Verminderde waterdruk of bruin water door werkzaamheden Vitens

publicatiedatum: woensdag 24 maart 2010

Vandaag voert Vitens in de ochtend diverse werkzaamheden uit aan het waternet in de gemeente Hilversum. Een gevolg van deze werkzaamheden is een tijdelijk lagere waterdruk, tot een tijdelijke onderbreking van de waterlevering. De werkzaamheden bestaan uit het doorspoelen van de leidingen. De werkzaamheden vinden plaats in het gebied Koninginneweg, Oude Engweg, Melkpad. Ook op andere plekken in Zuidelijk Hilversum kunnen zich klachten voordoen. Rond half een moet in heel Hilversum de watervoorziening weer op peil zijn.

Bruin Water
Als gevolg van de werkzaamheden kan er troebel of 'bruin' water uit uw kraan komen. De bruine kleur wordt veroorzaakt door ijzerdeeltjes, die niet schadelijk zijn voor uw gezondheid. Ook na beëindiging van de werkzaamheden kan er nog even bruin water uit uw kraan komen. Wanneer u het water uit de kraan dan even flink laat doorstromen wordt het water weer helder.

Wij adviseren u in geval van 'bruin' water uw (vaat)wasmachine even niet te gebruiken. De ijzerdeeltjes kunnen verstoppingen veroorzaken of zorgen voor vlekken in uw wasgoed.

Mocht het 'bruine' water onverhoopt vlekken in uw wasgoed veroorzaken, dan adviseren wij u het wasgoed nat te houden en opnieuw te wassen met een biologisch wasmiddel.

Wij vragen uw begrip voor eventueel veroorzaakt ongemak en proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie over bruin water vindt u in deze flyer via onderdstaande link:
https://www.vitens.nl/NR/rdonlyres/4A2C8126-34F9-4F30-9CE7-CE59BBFE886 D/0/MNBruinwater.pdf)

bron: medewerker Vitens