Deltion College


24-03-10

Collegevoorzitter twan sprenkels neemt afscheid van deltion

Twan Sprenkels, voorzitter van het College van Bestuur van het Deltion College, heeft vandaag aangekondigd dat hij de organisatie per 1 augustus verlaat. Sinds 2007 heeft Sprenkels de onderwijsorganisatie geleid in een periode van verandering en nu is volgens zijn zeggen een fase aangebroken waarin een ander type leiderschap nodig is om de organisatie verder vorm te geven.

Twan Sprenkels trad in 2007 aan als voorzitter. Met zijn bedrijfsmatige achtergrond heeft hij een aantal belangrijker koersveranderingen ingezet. Zo werd de organisatie zodanig heringericht, dat de verantwoordelijkheid en zeggenschap voor de kwaliteit van het onderwijs weer in de onderwijsteams kwam te liggen. Daarnaast werden missie, visie en strategie opnieuw gedefinieerd, kwam er een nieuw financieel beleid en werd de bedrijfsvoering opnieuw ingericht.

In de koers van Deltion breekt nu een nieuwe fase aan, waarin de in gang gezette koers verder in de organisatie wordt ingebed. Toekomstige positionering, het verder verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs en de samenwerking met bedrijven en instellingen, staan daarin centraal. Deze fase vraagt om een ander type leiderschap dan Sprenkels naar eigen zeggen wil en kan geven.

Het vertrek van Twan Sprenkels kwam als een grote verrassing voor de organisatie, maar is in goed overleg gegaan met de Raad van Toezicht.
---