Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 maart 2010

Drie jongens aangehouden voor mishandeling

Goor

Dinsdag 23 maart zijn in Goor drie jongens buiten heterdaad aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen een 15-jarige jongen uit Ambt Delden. Dit gebeurde op zondag 14 maart omstreeks 00.30 uur op de Grotestraat in Goor. De 15-jarige jongen werd toen door drie jongens geschopt en geslagen. De drie daders, drie jongens uit Goor, één van 16 en twee van 17 jaar, werden dinsdag 23 maart in hun woningen aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010022498)

Controle geslotenverklaring Blijdensteinlaan

Enschede

Dinsdag 23 maart werd tussen 07.30 en 08.30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de

H. B. Blijdensteinlaan in Enschede in verband met een geslotenverklaring die daar geldt. Vier automobilisten kregen een bekeuring omdat zij de geslotenverklaring negeerden. (2010025491)

Automobilist gewond bij aanrijding

Hengelo

Dinsdag 23 maart raakte omstreeks 08.00 uur een 20-jarige automobilist uit Hengelo gewond bij een aanrijding op de Breemarsweg in Hengelo.

Een 45-jarige automobiliste uit Hengelo reed op de Breemarsweg in de richting van de Twekkelerweg. Op de rijbaan voor het tegengtestelde verkeer stond een lange rij auto's te wachten voor het verkeerslicht. Vanaf het tankstation reed een 20-jarige automobilist uit Hengelo tussen deze rij auto's door en kwam in aanrijding met de 45-jarige automobiliste. Beiden verklaarden elkaar niet te hebben gezien. De 20-jarige automobilist moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010025475)

Winkeldievegge aangehouden

Enschede

Dinsdag 23 maart is omstreeks 14.00 uur in een winkel aan de Noorderhagen in Enschede een winkeldievegge aangehouden. De vrouw had een aantal goederen in haar tas gestopt en probeerde zonder deze af te rekenen de winkel te verlaten. Dit werd door het winkelpersoneel echter opgemerkt, waardoor zij aangehouden kon worden. De 61-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zal bij Justitie worden voorgeleid. (2010025654)

Winkeldief aangehouden

Enschede

Dinsdag 23 maart is omstreeks 16.00 uur een 33-jarige Enschedeër aangehouden voor vernieling en poging tot diefstal in een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede.

Op camerabeelden was te zien hoe de 33-jarige Enschedeër beveiligingslabels van goederen verwijderde. Ook trok hij het beveiligingslabel van een sweatshirt, waardoor deze werd vernield. De man werd aangehouden voor vernieling en poging tot diefstal. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en heeft een winkelverbod opgelegd gekregen voor de betreffende winkel. (2010025700)

Fietser gewond bij aanrijding

Almelo

Dinsdag 23 maart omstreeks 19.00 uur raakte een 14-jarige fietser uit Almelo gewond bij een aanrijding met een 25-jarige fietser uit Almelo. De 14-jarige fietste op de Swanehof in Almelo. Uit een weg van rechts kwam de 25-jarige fietser. De fietsers botsten tegen elkaar, waarna de 14-jarige fietser op de grond viel. Hij moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010025755)

Scooterbestuurster gewond bij aanrijding Deurningen
Dinsdag 23 maart omstreeks 22.30 uur raakte een 17-jarige scooterbestuurster uit Deurningen gewond bij een aanrijding op de Vliegveldstraat in Deurningen.

De scooterbestuurster reed op de Vliegveldstraat in de richting van Deurningen. Uit de Wiefferweg kwam een 23-jarige automobiliste uit Tubbergen rijden, in strijd met een geslotenverklaring die daar geldt. Ze wilde linksaf de Vliegveldstraat oprijden en verleende daarbij geen voorrang aan de scooterbestuurster. Een aanrijding was het gevolg. De 17-jarige scooterbestuurster moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tegen de 23-jarige automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010025794)

Lastige man aangehouden

Enschede

Dinsdag 23 maart omstreeks 23.30 uur werd een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden aan de Kottendijk in Enschede.

De 31-jarige man was aanwezig in een woning aan de Kottendijk. Hij wilde de woning niet verlaten, waarop de politie werd ingeschakeld. Bij controle bleek dat de man nog een gevangenisstraf van 30 dagen had openstaan. Daarom wilden de agenten de man meenemen naar het bureau. De man verzette zich echter en beledigde de agenten. Omdat de man erg lastig was, moest hij uiteindelijk geboeid worden overgebracht naar het bureau, waar hij voor verder onderzoek is ingesloten. (2010025798)

Auto gestolen
Tubbergen
In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 maart heeft aan de Vosmeerstraat in Tubbergen een woninginbraak plaatsgevonden. De achterdeur van de woning werd opengebroken en de autosleutels werden uit de woning meegenomen. Vervolgens is de auto van de bewoners gestolen. Het gaat om een zwarte Peugot 307 met het kenteken 46-NN-VV.

De politie verzoekt mensen die weten waar deze auto nu is, zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, afdeling Tubbergen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Man aangehouden

Hengelo

Woensdag 24 maart omstreeks 01.30 uur waren agenten aanwezig in een horecagelegenheid aan de Langelermaatweg in Hengelo. In verband met een overtreding van een horecavergunning (overschrijding sluitingstijd) moest het pand worden gesloten en werden de bezoekers verzocht het pand te verlaten. Eén van de bezoekers, een 49-jarige Hengeloër, belemmerde een agent in zijn werkzaamheden. De man weigerde aan de kant te gaan. Vervolgens gooide de man iets in de richting van de agent. Daarop werd de man aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (2010025808)

Man aangehouden voor auto-inbraak

Enschede

Woensdag 24 maart omstreeks 01.50 uur werd een 33-jarige Enschedeër op heterdaad aangehouden voor een auto-inbraak, gepleegd op de Van Lochemstraat in Enschede.

Surveillerende agenten reden woensdagochtend op de van Lochemstraat, toen zij een persoon hard weg zagen rennen vanaf de Van Lochemstraat richting de Overduingaarde. Daarop zijn de agenten op zoek gegaan naar deze persoon. Ze zagen de man weer rennen uit de richting van de geparkeerde auto's in de richting van de Breugelmansgaarde. Vervolgens kon de man op de Breugelmansgaarde in de kraag worden gevat. De man, een 33-jarige Enschedeër, had een schroevendraaier en goederen die mogelijk afkomstig waren van diefstal bij zich.

De agenten zijn in de omgeving op zoek gegaan naar eventuele opengebroken auto's. Aan de Van Lochemstraat werd een auto aangetroffen met een vernielde ruit. De eigenaar van de auto, een 39-jarige Enschedeër, werd gewaarschuwd. Hij bleek enkele goederen uit zijn auto te missen, onder andere een navigatiesysteem, goederen die de 33-jarige verdachte bij zich had. Hierop werd de 33-jarige verdachte aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010025809)

Man aangehouden voor diefstal benzine uit auto's

Hengelo

Woensdag 24 maart omstreeks 03.00 uur is een 23-jarige Hengeloër aangehouden wegens diefstal van benzine uit geparkeerde auto's aan de Theresiastraat in Hengelo.

Omstreeks 03.00 uur werd aan de politie doorgegeven dat aan de Theresiastraat benzine werd gestolen uit geparkeerde auto's. De politie ging direct ter plaatse en zag een man lopen. Rond de woningen werd gezocht naar deze persoon. Achter een woning werd de man aangetroffen. De man rook sterk naar benzine. De man, een 23-jarige Hengeloër, werd aangehouden wegens verdenking van diefstal van benzine. Onder de auto van de verdachte werden twee emmers met benzine aangetroffen. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De politie is nog op zoek naar twee andere mogelijke verdachten. (2010025812)


---- --
Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 25 maart 2010. (uitzendingen om 21.14, 22.14 en 23.14 uur).

. Hengelo (O)
Op vrijdag 18 februari 2010 werden medewerkers van de supermarkt Sanders, aan het Berfloplein in Hengelo(O) 's morgens om half acht overvallen. De beide daders bedreigden het personeel met vuurwapens en gingen er met de kluis vandoor. De overvallers zijn mogelijk gevlucht in een kleine rode auto waarin een handlanger van de overvallers zat te wachten.

. Denekamp
Op woensdag 10 maart 2010 wordt een echtpaar in hun woning aan de Slotsdijk in Denekamp overvallen. De drie overvallers bedreigen het echtpaar en halen in de woning alles overhoop. Zijn gaan er vandoor met de kluis met daarin geld en sieraden. Later wordt de kluis leeg terug gevonden aan de Bosweg in het buitengebied van Tubbergen.

. Hengelo (O)
Op vrijdag 19 maart 2010 om ongeveer 20.30 uur wordt de bewoonster van een huis aan de Dolf Nijhoffstraat overvallen. De 81 jarige vrouw werd bedreigd, waarna de daders de woning doorzochten. De daders verlieten de woning met medeneming van een aantal sieraden. De vrouw werd door de overval licht gewond.

. Steenwijk
Begin februari 2010 verdween Halil Erol, vader van twee dochters en wonende in Steenwijk, spoorloos. Zijn auto, een zilvergrijze Daewoo Lanos werd op maandagavond 8 maart brandend op de Kerklaan In Haren, provincie Groningen, aangetroffen. De kentekenplaten waren van de auto verwijderd.

. Raalte
Een BP tankstation aan de Westdorplaan te Raalte is op vrijdag 12 maart 2010 te omstreeks 20.10 uur overvallen. De dader bedreigde de medewerker met een vuurwapen, waarna de medewerker hem het geld uit de kassa heeft overhandigd. Van deze overval worden bewakingsbeelden getoond.

. Zwolle
In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 maart 2010 worden binnen een uur tijd in Zwolle drie mishandelingen gepleegd. De mishandelingen worden gepleegd aan de Diezerstraat, aan de Oosterlaan en aan de Hogenkampsweg plaats. De signalementen van de daders van deze mishandelingen komen overeen met elkaar. Er zullen ook bewakingsbeelden worden getoond.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.


-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer:: 06. 51378079 (Ed Reinshagen) Secretariaat OM: 038-4962134 (Tineke Zwart)