Stadsdeel Amsterdam-Noord

Jellinek start behandeling in Noord

Eind maart start Jellinek met een polikliniek in Amsterdam Noord aan de Strekkerweg. Jellinek biedt vanaf deze locatie behandelingen voor mensen die problemen hebben met het onder controle krijgen van hun alcohol en/of drugsgebruik.

De polikliniek is gevestigd aan de Strekkerweg waar ook de polikliniek van PuntP staat. Cliënten met verslavings- en psychische klachten kunnen nu voor beide problemen op één locatie worden behandeld. Zij hoeven zich dus niet meer op verschillende adressen in de stad te melden. De polikliniek zal voor deze behandelingen in eerste instantie geopend zijn op maandag en woensdag. De komende maanden zullen de openingstijden uitgebreid worden. Belangstellenden kunnen zich melden via de huisarts.

Jellinek is onlangs ook gestart met verslavingsconsulenten in een aantal huisartsenpraktijken in Amsterdam-Noord, Zuid-Oost en Diemen. Deze consulenten ondersteunen huisartsen en andere zorg- en welzijnverleners bij het eerder herkennen en bespreekbaar maken van alcoholproblemen bij patiënten. Deze zogenaamde `vroegsignalering' moet ervoor zorgen dat meer mensen in een vroeg stadium geholpen worden.