Provincie Overijssel


Programma van aanpak Stikstofdepositie (PAS)

24 maart 2010

Het rijk werkt sinds medio vorig jaar aan een programma voor het terugdringen van de stikstofdepositie op Natura 2000-gebieden. In deze zogenoemde Programmatische Aanpak Stikstofdepositie, afgekort PAS worden alle maatschappelijke sectoren betrokken die een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van de stikstofdepositie

Minster Verburg (LNV) stuurde 8 februari j.l. een Hoofdlijnennotitie aan de IIe Kamer. De notitie schetst langs welke lijnen de stikstofproblematiek in relatie tot de N2000-gebieden wordt aangepakt. En hoe in samenhang daarmee de vergunningverlening op grond van de Natuurbeschermingswet wordt vlotgetrokken.

De minister wil nog vòòr de aanstaande zomervakantie een voorlopig programma klaar hebben voor rijk en provincies. Het provinciale stikstofbeleid van Overijssel, waaraan momenteel wordt gewerkt in overleg met de betrokken maatschappelijke organisaties, wordt te zijner tijd onderdeel van dit programma. Een belangrijk punt in de uitwerking van de PAS is de vraag hoe de totale stikstofopgave wordt verdeeld tussen rijks-, provincieaal- en locaal-niveau.