Watersportverbond - KNWV

Nieuwe brochure Staande Mast Route beschikbaar

woensdag 24 maart 2010

Naar aanleiding van een aantal wijzigingen is er een nieuwe brochure Staande Mast Route gemaakt. Deze is nu beschikbaar.

Staande Mast Route De Staande Mastroute is de route voor zeil- en motorboten met een opbouwhoogte van meer dan 6 meter tussen IJsselmeer en deltawateren via de binnenwateren. De bediening van de kunstwerken op deze route is zodanig op elkaar afgestemd, dat de route in beginsel binnen 24 uur te varen is.

Het varen van deze route vergt echter voorbereiding! Daarom wordt er in samenwerking met de vaarwegbeheerders en het Watersportverbond ieder jaar een brochure gemaakt.

De Staande Mastroute loopt vanaf het IJsselmeer, via het IJ, het Westerkanaal en de Kostverlorenvaart door Amsterdam, dan via het Nieuwe Meer, de Ringvaart van de Haarlemmermeer, Oude Wetering, Braassemermeer, Heimanswetering, Oude Rijn bij Alphen aan den Rijn, de Gouwe langs Gouda, dan via de Hollandse IJssel, de Noord, de Oude Maas bij Dordrecht en de Dortsche Kil naar het Hollands Diep. In de brochure staat de route en de bedieningstijden van de kunstwerken die u passeert.

Een wijziging in de route vanaf 2010 is de komst van de
containertermainal bij Alphen aan den Rijn. De wachtplaatsen voor de pleziervaart zijn hierdoor een stuk verplaatst. De wachtplaatsen zijn nu ter hoogte van het aquaduct,ongeveer 500 meter voor de spoorbrug. Met de bediening wordt natuurlijk rekening gehouden met de langere opvaartijd naar de spoorbrug.

De brochure Staande Mastroute 2010 is op te vragen
secretariaat@watersportverbond.nl Ook is de brochure te downloaden van Rijkswaterstaat.