Gemeente Rheden

Campagne informeert inwoners over risico's

De gemeente Rheden neemt deel aan een grote
risicocommunicatie-campagne in de regio Gelderland- Midden. Het doel van de campagne `Denk vooruit... weet wat je doet in nood' is het informeren van de inwoners over risicobronnen in de eigen woonomgeving.
Op de nieuwe website www.mijnrisico.info kan elke inwoner precies zien welke risicobronnen bestaan in de eigen woonomgeving. De campagne maakt mensen bewust van risico's, geeft aanwijzingen over hoe ze zich kunnen voorbereiden en wat ze moeten doen als het misgaat.

Logo Weet wat je doet

De Rijksoverheid voert al enkele jaren campagne over risico's. De regionale campagne in Gelderland-Midden sluit aan op het rijksbeleid. Elke gemeente heeft de plicht haar inwoners en belanghebbende organisaties te informeren over mogelijke rampen en ongevallen. Het is voor gemeentes efficiënt om dit in regionaal verband op te pakken. Hulpverlening Gelderland-Midden (HGM) coördineert de campagne, die ruim drie jaar duurt. De risico's die dit jaar aandacht krijgen zijn hoogwater, LPG-tankstations en het vervoer van gevaarlijke stoffen over weg en spoor.