Dienstenbond CNV

Nieuws

23 maart 2010

Constructief gesprek met VARA over leveringsvoorwaarden zzp'ers

In vervolg op de brief die CNV Media, FNV Kiem en Crewbelangen naar de VARA stuurden, voerde een delegatie van de drie organisaties vrijdag 19 maart een constructief en open gesprek met deze omroep. Hierin werd duidelijk dat de VARA open staat voor leveringsvoorwaarden, graag professioneel zaken wil doen met zzp-ers en voor kwaliteit wil betalen.

De kern van de zaak was niet zozeer de hoogte van tarieven, maar de intentie achter de samenwerking en het begrip voor de insteek van de zelfstandige vakman/vakvrouw. Voor het in stand houden van een netwerk van kwalitatief goede freelancers is meer nodig dan een prijslijst. De voorwaarden die CNV Media, FNV Kiem en VCB medio april zullen presenteren, zullen aan de VARA worden voorgelegd, evenals aan de andere omroepen en opdrachtgevers. Tegen die tijd hoopt CNV Media de dialoog met VARA voort te zetten.

Professioneel zakendoen stelt eisen aan beide partijen. CNV Media zal zich blijven inspannen om haar achterban verder te begeleiden met het werken met voorwaarden, offertes en bevestigingen, maar ook in het beter voeren van overleg over belangrijk maatwerk als annuleringstermijnen, overwerkuren, opties en boekingen, en dergelijke. Daarnaast zullen we ook de dialoog blijven zoeken met de verschillende opdrachtgevende partijen en ook daar aandringen op het hanteren van fatsoenlijke leveringsvoorwaarden.

Lid worden van de `Kerngroep'?
Een daadkracht van een vakbond is uiteindelijk afhankelijk van de daadkracht van haar leden. Daarom steunen we ook sterk op onze `kerngroep'. Deze kerngroep bestaat uit een aantal actieve betrokken leden. Zij koppelen ervaringen en informatie uit de praktijk terug, beslissen mee over de te volgen koers, gaan gesprekken aan met andere leden en opdrachtgevers, etc. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe leden van de kerngroep. Als u interesse heeft, kunt u dit aangeven door middel van het meegestuurde antwoordformulier.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.