Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 24-03-2010

Politie arresteert Terheijdenaar wegens huisvredebreuk

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 22.00 uur een 23-jarige man uit Terheijden aangehouden wegens huisvredebreuk. De man was na een ruzie met zijn vriendin en een andere jonge vrouw op zoek naar het tweetal. De vriendin van zijn vriendin woont in een studentenpand in de wijk Tuinzigt. De vrouw opende bewust de deur niet, waarna de Terheijdenaar, onder invloed van alcohol, de woning binnendrong. Vervolgens belde een andere bewoonster de politie. De verdachte is ingesloten op het bureau.

BREDA: Een 42-jarige Bredanaar werd dinsdagavond kort voor 22.30 uur gearresteerd wegens mishandeling van zijn vrouw. Dat gebeurde in een woning in de Haagse Beemden. Daarna vluchtte de vrouw naar een kennis in de buurt waar de politie werd gebeld. De Bredanaar is ingesloten op het bureau. Volgens de vrouw wordt ze al langer mishandeld.

Grote verkeerscontrole in teamgebied Breda Zuid-Oost

BREDA: Agenten van het team Breda Zuid-Oost hebben dinsdag een grote verkeerscontrole gehouden. Op zeven in het oog springende locaties in Breda (Heerbaan, Tilburgseweg, Viandenlaan, Koningin Emmalaan, Viveslaan, Wilhelminapark en Loevesteinstraat) en één in Ulvenhout (Dorpsstraat) werden enkele honderden automobilisten en andere weggebruikers gecontroleerd. Dat resulteerde in vijftig bekeuringen, het merendeel betrof te hard rijden of rijden zonder gordel.

Politie rolt drie kwekerijen op tijdens hennepruimdag Breda en Ulicoten

BREDA: De politie heeft dinsdag bij een hennepruimdag drie kwekerijen opgerold. Daarbij werden vier personen aangehouden. Het betrof twee locaties in Breda (Johanna Ufkesstraat en Grote Dijk) en één adres in Ulicoten (Chaamseweg-Hazenberg). In totaal werden 482 planten en 944 stekjes in beslag genomen en vernietigd. In alle gevallen was er sprake van diefstal van stroom. De adressen zijn afkomstig uit meldingen via het nummer (0800-7000) van Meld Misdaad Anoniem (MMA) die vervolgens getoetst worden via warmte- en/of
elektriciteitsmetingen. De politie moedigt het bellen met MMA aan, omdat hennepkwekerijen in woonwijken voor veel overlast en
brandgevaarlijke situaties zorgen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 24-03-2010 13:45 | © Regio Midden en West Brabant |