Gemeente Medemblik

Nieuwe ronde aanvragen Actief Meedoen (AM)

Vanaf 1 april 2010 kunt u weer aanvragen indienen voor de Uitvoeringsregeling Actief Meedoen (AM). De sluitingsdatum voor de aanvragen is 31 mei 2010. Uiterlijk eind augustus 2010 hoort u of uw initiatief subsidie krijgt. De regeling is een tender, wat betekent dat alle aanvragen worden beoordeeld en tegen elkaar worden afgewogen. De regeling AM richt zich op de thema's: bestrijding van discriminatie, radicalisering, huiselijk geweld, vrijwilligerswerk en participatie van jongeren bij beleid. Gemeenten en overige partijen kunnen eigen ideeën of projecten aandragen. Het kan gaan om vernieuwende projecten die nog niet in eerder in Nederland of Noord-Holland zijn uitgevoerd, of om projecten die zich reeds bewezen hebben en waarvan the best practices worden geïmplementeerd.

AM in 2009
In 2009 zijn er 11 projecten gesubsidieerd in het kader van de regeling AM. Er is in totaal voor ruim EUR 666.000 aan subsidies verleend. Enkele voorbeelden van projecten zijn: o Een project waarin huisartsen worden geïnformeerd over kindermishandeling en eergerelateerd geweld.
o Een project waarbij discriminatie van homoseksualiteit op scholen tegen wordt gegaan.
o Een initiatief om jongeren te betrekken bij overheidsbeleid.

AM in 2010
Nieuw aan de huidige regeling ten opzichte van 2009 is dat het nu ook voor de gemeente Amsterdam (inclusief de stadsdelen) mogelijk is om subsidie aan te vragen. Het subsidieplafond is vastgesteld op EUR 700.000.

Meer AM
Meer informatie over de regeling AM, de criteria waarop de projecten beoordeeld worden en het aanvraagformulier is te vinden op het subsidieloket op www.noord-holland.nl (digitaal loket/subsidies). Ook vindt u hier een overzicht van de AM-projecten die in 2009 subsidie hebben ontvangen.