Gemeente Barendrecht

College Barendrecht akkoord met ontmoetingsruimte in oude postkantoor

BARENDRECHT (woensdag 24 maart 2010) - De gemeente Barendrecht steunt het initiatief van Woonvereniging Patrimonium en de Stichting Alle-r-hande om een tijdelijke ontmoetingsruimte te starten in het oude postkantoor. Het postkantoor wordt in het kader van de centrumontwikkeling in 2012 gesloopt. Tot die tijd wil Patrimonium graag een maatschappelijke functie aan het gebouw geven. In toekomstig ontmoetingscentrum 'Centrumpost' zullen activiteiten aangeboden worden voor diverse doelgroepen. De verbouwing van het pand aan de Binnenlandse Baan neemt ongeveer twee maanden in beslag. Het pand kan daarom op korte termijn in gebruik genomen worden.

Wethouder Coby van Deursen is enthousiast over het initiatief: 'De gemeente investeert graag in het leefbaarder maken van het bestaande hart van het centrum van Barendrecht. Daarom ben ik erg blij met het gezamenlijke initiatief van Patrimonium en Alle-r-hande. De vraag naar ruimte voor activiteiten is flink toegenomen. Alle-r-hande kent deze vraag van individuele en groepen bewoners. Het aanbod van Patrimonium en de vraag van Alle-r-hande vanuit bewoners en vrijwilligersorganisaties sluiten dus prima op elkaar aan'.

Evaluatie

De Stichting Alle-r-hande voert straks het dagelijks beleid binnen 'Centrumpost' in overleg met de gemeente. Drie maanden na de opening vindt een eerste evaluatie plaats met de gebruikers, maar ook met partners als Wijkregie, Patrimonium, omwonenden en andere belanghebbenden. Daarna volgt ieder half jaar een evaluatie. De resultaten hiervan zijn belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het centrum en de mogelijkheden voor ontmoeting en ontspanning daarin.