Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Amsterdam, 24 maart 2010

Tegenwind en Winterlicht

De afgelopen maanden was het BuurtVeiligheidsTeam extra actief in het verkeer. Automobilisten met kapotte verlichting konden hun boete ontlopen door herstelde verlichting op het bureau te tonen. Deze actie Winterlicht zorgde voor 113 bekeuringen. 24 daarvan werden ingetrokken na getoonde reparatie. Met de actie Tegenwind werden enkele fietsendealers opgespoord. De politie meldde dat er vooral aandacht was voor puberjongens op dure fietsen met kinderzitjes.

Het BuurtVeiligheidsTeam (BVT) poetst nog steeds graffiti. Bij een melding van graffiti komt het BVT binnen een week poetsen. Het BuurtVeiligheidsTeam spreekt de horeca aan op het schoonhouden van hun omgeving. Ook woningcorporaties worden aangesproken op het schoonhouden van hun panden. Daarnaast doet het BVT extra poetswerk aan vuile afvalcontainers.

Stadsdeel de Baarsjes vroeg bewoners afgelopen zomer naar de vervelendste problemen in de buurt. Met de resultaten van het onderzoek werd een Top 3 Ergernissen opgesteld. Buurtbewoners blijken zich het meest te ergeren aan afval op straat, onveilig verkeer en hangjongeren.

Deze Top 3 is het werkterrein van het BuurtVeiligheidsTeam. Het team bestaat uit twee politieagenten en twee toezichthouders van het stadsdeel. Ze zijn dagelijks op straat te vinden in de Chassébuurt. Sinds vorige zomer heeft het BVT hard gewerkt om onder meer fietswrakken weg te krijgen en de buurt graffiti-vrij te maken. Daarnaast spreken ze hangjongeren aan op hun gedrag en spuiten ze portieken schoon.

Blijven melden

Het BuurtVeiligheidsTeam blijft de komende tijd werken aan een schone en veilige buurt. Bewoners kunnen overlast blijven melden, bijvoorbeeld over nieuwe graffiti. Melden kan bij de Mercatorpost: mercatorpost@baarsjes.amsterdam.nl, op het Mercatorplein 49 of via 020-5891979 tussen 10.00 en 16.00. Misdrijven kunnen bewoners melden bij de politie op 0900 - 8844.




Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam