Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Dicht bij huis sporten nu mogelijk voor kinderen in wijk Feijenoord

Ook kinderen in Feijenoord kunnen nu naar hartenlust sporten, zonder grote afstanden te moeten afleggen naar een sportvereniging buiten de wijk. Dit is mogelijk dankzij de schoolsportvereniging.

De schoolsportvereniging is geen clubgebouw of een eigen organisatie, maar een naam, waaronder een aantal verenigingen trainingen verzorgt bij de school, op een veldje of in de gymzaal.

Vandaag, woensdag 24 maart, zijn basisscholen De Dukdalf en Groen van Prinsterer in de wijk Feijenoord officieel geopend als schoolsportvereniging Feijenoord. Alweer de 17e schoolsportvereniging in Rotterdam. De kick-off vond plaats in de Persoonshal. Voetbal (Soccer Akkademy), honkbal (Sparta-Feijenoord), Dans (SKVR) en worstelen (Dynamo) zijn de sporten waarin de jeugd zich kan bekwamen.

Lekker Fit
Beide scholen zijn ook Lekker Fit scholen. Tijdens de kick-off werd daarom aandacht geschonken aan het project schoolgruiten van Sport en Recreatie. De afgelopen vier maanden kregen kinderen van de Groen van Prinsterer op dinsdag en donderdag groente en fruit. Vanaf nu wordt het niet meer op school bezorgd, maar moet iedereen het zelf meenemen.

Fruit is belangrijk
Het is belangrijk om twee keer per dag fruit te eten. Kinderen moeten dit weten, omdat fruit helpt bij het beter kunnen sporten. Wat voor fruit, maakt niet uit. Een appel, banaan of sinaasappel, als je maar iets van huis meeneemt. Alle kinderen van de Groen van Prinsterer kregen vandaag een gruitbox waarmee ze heel makkelijk fruit kunnen meenemen. Kinderen van De Dukdalf hebben de box vorig jaar al gekregen.