Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Vrouwenlentefestival Bloemhof

De Lente is begonnen en dat hebben ze geweten op het Putseplein. Afgelopen zondag kwamen ongeveer 200 vrouwen samen in welkomcentrum "de Put" om het eerste Vrouwenlentefestival Bloemhof te vieren.

Aanwezigen volgden workshops zoals sieraden maken en marmertechniek. Er was zelfs een heuse schoonheidssalon aanwezig. Daarnaast kon men genieten van Marokkaanse pannenkoekjes, couscous, Turkse koffie, Marokkaanse thee en oud Hollands snoep.

De organisatie van het festival was in handen van stichting Safak, stichting de Glimlach, OOG, de vrouwengroep van de Put en Oleander bloeit. Vrouwen uit deze groepen hebben zich sinds kort verenigd in een buurtplatform/vrouwennetwerk. Het doel is om vrouwen van verschillende culturen samen te brengen, iets dat goed gelukt is gezien de enorme opkomst.

Bent u zelf lid van een organisatie die mee wil denken aan het samen brengen van vrouwen? Neem dan contact op met Betty van der Zande van opbouwwerk SONOR Zuid. Zij is op tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op telefoonnummer (010) 215 0855.

(foto Fokje Wierdsma)