Provincie Flevoland Pabo Almere

Provincie Flevoland opent scholingsoffensief

Publicatiedatum: 24 maart 2010

De provincie Flevoland breidt maatregelen om de negatieve effecten van de economische crisis te bestrijden uit met een scholingsoffensief. Het doel is werkgevers, werknemers en kleine zelfstandigen meer kans op een duurzame toekomst op de arbeidsmarkt te bieden. De provincie trekt tot en met het jaar 2012 in totaal 719.500 euro uit voor dit offensief. Daarmee zet de provincie acties in gang die gericht zijn op het bijhouden van ontwikkelingen, het toepassen van nieuwe technologieën en het faciliteren van groei.

`De basis van dit scholingoffensief hebben we vorig jaar al gelegd,'aldus gedeputeerde Andries Greiner. `Met het project Leren en Werken Flevoland hebben we ons met succes gericht op het begeleiden van werklozen en mensen die werkloos dreigden te worden. Deze mensen begeleiden we naar nieuwe leerwerkbanen. Dat doen we ook met jongeren zonder startkwalificatie. Ons nieuwe offensief is daar een verbreding van. We richten ons nu ook specifiek op werkgevers, midden- en hoger kader en ZZP-ers met een scholingsbehoefte.'

Vraagkant van scholing

Het scholingsoffensief richt zich vooral op de vraagkant van scholing. De provincie wil het aanbod van opleidingen en projecten toegankelijk maken. Ook wil de provincie het bewustzijn bij werkgevers vergroten dat permanente scholing noodzakelijk is. Daarnaast wil de provincie het gebruik van het Flevolandse opleidingsaanbod stimuleren.

Vier acties

Op dit moment worden vier concrete acties uitgewerkt. Zo gaat er een scholingsmakelaar aan de slag die werkgevers, ZZP-ers en aanbieders van opleidingen aan elkaar gaat koppelen. Het tweede project is de Flevokader-cheque, een cheque die iemand van het midden- of hoger kader van Flevolandse MKB-bedrijven de mogelijkheid geeft om voor 500 euro aan opleidingen te volgen. Deze cheque wordt op dit moment ontwikkeld. Een dergelijke cheque wordt ook ontwikkeld voor ZZP-ers. Zij kunnen dan per persoon voor 250 euro aan scholing krijgen. Tot slot zet de provincie in op het maken van een openbaar toegankelijke database met alle scholingsmogelijkheden voor ondernemers in Flevoland.