Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 24 maart 2010

Bushalte Varkensmarkt Amersfoort tijdelijk opgeheven

De bushalte Varkensmarkt (binnenstad) is tijdelijk opgeheven. Deze tijdelijke maatregel is genomen vanwege de onveilige situatie, die is ontstaan door het uitvallen van de verkeerslichten op het kruispunt Kleine Haag en Stadsring. De lijnen langs de Varkensmarkt, lijn 5, 6 en 7 worden tijdelijk omgeleid via de Stadsring.

Nu de verkeerslichten op het kruispunt Kleine Haag - Stadsring buiten gebruik zijn vanwege de vernieling van de verkeersregelautomaat door vandalen, is het voor bussen momenteel gevaarlijk en erg tijdrovend om links de Stadsring op te draaien. Daarom heeft Connexxion besloten de bussen tijdelijk via de Stadsring en niet over de Varkensmarkt te laten rijden.

De schade aan het apparaat, dat normaal gesproken de verkeerslichten aanstuurt, is zo groot dat reparatie van de automaat niet meer mogelijk is. De gemeente verwacht dat het enkele weken duurt voordat de automaat is vervangen, en de verkeerslichten het weer doen.

Reizigers kunnen gebruikmaken van de haltes aan de Stadsring, waar de bussen momenteel langs worden geleid. Zodra het kruispunt weer veilig is, zullen de buslijnen de normale route hervatten.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort