Hogeschool Windesheim

Persbericht, 24 maart 2010

Studenten Bouwkunde, Civiele Techniek of Verkeerskunde van Windesheim hebben met een afgerond premasterprogramma toelating tot universitaire masteropleidingen van de Universiteit Twente (UT), de TU Delft en de TU Eindhoven.

Op 23 maart is hiervoor een samenwerkingsovereenkomst van Windesheim met de Universiteit Twente ondertekend. Er zijn afspraken gemaakt over inhoud en uitvoering van de schakelprogrammaâs hbo - wo. Een succesvol afgerond premasterprogramma in de richtingen Civil Engineering and Management (CEM) en Construction Management and Engineering (CME) biedt studenten van de hbo-opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek en Verkeerskunde van Windesheim, toelating tot de universitaire masteropleidingen van de Universiteit Twente (UT), de TU Delft en de TU Eindhoven.

Premasterprogramma
De UT verzorgt het onderwijs en de tentaminering van de schakelprogrammaâs. Studenten van Windesheim volgen de programmaâs aan de Universiteit Twente en kunnen gebruik maken van alle onderwijsondersteunende en overige faciliteiten van de UT. Voorafgaand aan het premasterprogramma kunnen studenten een summercourse wiskunde volgen. Windesheim is verantwoordelijk voor de communicatie naar studenten rondom de officiële start van het schakelprogramma. Tijdens de informatiemiddag op 23 maart is uitgebreid aandacht geschonken aan de premaster. Medewerkers en studenten van de UT waren aanwezig om voorlichting te geven.

Maeike Woudstra, onderwijsmanager bij de School of Built Environment & Transport: âWij zijn verheugd met deze formele ondertekening van de samenwerking met de Universiteit Twente. Onze studenten met een wetenschappelijke ambitie kunnen nu beter voorbereid starten met hun universitaire master.â