Duizenden woningen te bezichtigen op NVM Open Huizen Dag

24/03/2010 15:15

NVM Service B.V.

Duizenden woningen te bezichtigen op NVM Open Huizen Dag

Nieuwegein, 24 maart 2010 - Vijfenveertigduizend te koop staande woningen in Nederland zijn aanstaande zaterdag 27 maart vrijblijvend te bezichtigen tijdens de NVM Open Huizen Dag.

Woningzoekenden kunnen op de NVM Open Huizen Dag zonder afspraak binnenlopen bij te koop staande woningen om zich breed te oriënteren op aanbod en prijs. Alle deelnemende huizen staan op de website www.funda.nl. Woningzoekenden kunnen eenvoudig thuis een route uitstippelen om vervolgens op hun gemak een aantal huizen te bekijken, de sfeer te proeven en prijzen te vergelijken. Een persoonlijke bezichtiging geeft een betrouwbaarder beeld dan alleen oriënteren via internet.

Uit een onlangs gehouden onderzoek bleek dat woningen die bezichtigd worden op de NVM Open Huizen Dag, sneller worden verkocht. Dit onderzoek is gehouden onder de deelnemers en niet-deelnemers van de laatste Open Huizen Dag, op 10 oktober 2009.

NVM-woordvoerder Roeland Kimman is redelijk optimistisch over de woningmarkt in 2010. "We denken dat de prijsontwikkelingen gematigd positief zullen. De huizenprijzen zullen niet gaan stijgen, maar ook niet verder dalen. Huizen in het duurdere segment blijven lastig, ook omdat er nu voor huizen in die prijsklasse minder kopers in de markt zijn. Maar voor starters op de woningmarkt blijft het interessant om ervoor te kiezen om juist nu te gaan kopen."

Ook consumenten die willen verhuizen maar bang zijn dat zij hun huidige woning te zullen kwijtraken, hoeven zich geen zorgen te maken. Zij kunnen gebruik maken van de NVM No Risk-clausule, die het risico van dubbel huizenbezit uitsluit. Daarmee kan de aankoop van de nieuwe woning worden ontbonden als de verkoop van de huidige woning onverhoopt te lang duurt.

Woningzoekenden kunnen tijdens de NVM Open Huizen Dag zonder afspraak en zonder verdere verplichtingen een kijkje van binnen nemen in één of meerdere huizen van hun voorkeur. Mocht een bezoeker interesse hebben in een woning, of gewoon meer willen weten, kan hij of zij altijd contact opnemen met de betreffende NVM-makelaar. Deze geeft graag antwoord op de vragen.

Wie interesse heeft in een woning, wordt geadviseerd om een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen. Deze geeft deskundig advies, onderhandelt met de verkopende partij en biedt bij de aankoop van het begin tot het eind professionele begeleiding.

De NVM Open Huizen dag wordt twee keer per jaar georganiseerd. Voor meer informatie kijk op www.funda.nl, of neem contact op met de NVM-makelaar in de buurt (www.nvm.nl).