Siemens

Persbericht

201003.295

Den Haag, woensdag 24 maart 2010

Nieuw veiligheidsrelais voor toerental- en stilstandbewaking van machines

Het nieuwe veilige toerentalbewakingsrelais Sirius 3TK2810-1 van Siemens bewaakt stilstand en toerental van machines en installaties. Het apparaat uit de serie Sirius 3TK28-veiligheidsrelais bewaakt tegelijkertijd drie parameteriseerbare grenswaarden voor stilstand, tip-snelheid en automatische snelheid.

De waarden, bijvoorbeeld toerentalgrenswaarden, worden via druktoetsen en een eenvoudige menustructuur ingesteld op het LCD-display. Informatie over diagnose en status wordt in duidelijke tekst en via indicatie-LED's weergegeven, waardoor bijvoorbeeld storingen in een vroeg stadium kunnen worden herkend. Dit leidt tot kortere stilstandtijden en een hogere beschikbaarheid van de installatie. Het apparaat is voor elk van de drie instelwaarden voorzien van een veiligheidsrelais-uitgang en een signaleringsuitgang. Hiermee kan de gebruiker bijvoorbeeld maatregelen treffen, waardoor de installatie verder in een veilige toestand kan worden gebruikt.

Het toerentalbewakingsrelais Sirius 3TK2810-1 is tevens voorzien van een volledige geïntegreerde deurbewaking met veer- of magneetvergrendeling. Door deze combinatie van zowel toerentalbewaking- als hekbewakingsfunctie in één apparaat, wordt een extra apart hekbewaking veiligheidsrelais overbodig. Dit betekent niet alleen kostenbesparing, maar ook ruimtebesparing in de schakelkast. Het nieuwe veiligheidsrelais is geschikt voor alle gangbare encoders en sensoren en is leverbaar in de spanningsvarianten 24 volt DC en 120...240 volt AC/DC.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation, Ruud Dofferhoff
Tel: (070) 333 3404
E-mail: ruud.dofferhoff@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com