VU medisch centrum

persbericht BAM Utiliteitsbouw

BAM Utiliteitsbouw start bouw `rode' VUmc Westflank

24 maart 2010

BAM Utiliteitsbouw regio Amsterdam is in opdracht van VU medisch centrum gestart met de nieuwbouw van VUmc Westflank.

IAA Architecten, Enschede Dit ziekenhuiscomplex met een opvallende rode baksteengevel zal onderdak bieden aan de afdeling Spoedeisende Hulp met ambulancehal, een nieuwe locatie van GGZ inGeest en het gastenverblijf van VUmc. VUmc Westflank is gelegen op de hoek Boelelaan/ Amstelveenseweg, nabij de A10. De contractsom bedraagt EUR 29 miljoen.

VUmc Westflank is ontworpen door IAA Architecten te Enschede. Het project omvat drie torens van vijf verdiepingen op een onderbouw van één bouwlaag. Onder het gebouw is een tweelaagse ondergrondse parkeergarage gesitueerd. De nieuwbouw is met het ziekenhuis verbonden door middel van een loopbrug, alsmede een doorgang op de begane grond. De totale omvang van de nieuwbouw is 33.000 m2.

BAM Utiliteitsbouw zal VUmc Westflank in het najaar van 2012 opleveren. Door de uitbreiding kunnen patiënten van de eerste hulp in de toekomst voor alle noodzakelijke onderzoeken in één gebouw terecht. Cliënten van GGZ inGeest die specifieke hulp nodig hebben, kunnen makkelijker en sneller specialisten bezoeken. Met het gastenverblijf kan het universitair medisch centrum een comfortabele, sfeervolle en warme omgeving bieden, waarin patiënten met hun familie en vrienden even weg zijn uit de ziekenhuissfeer.
bron: Extern