Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Vooraankondiging: Nieuwbouw Dienst Verkeer en Scheepvaart Rijkswaterstaat

De Rijksgebouwendienst besteedt in opdracht van Rijkswaterstaat nieuw te realiseren huisvesting in Delft aan, door middel van publiek private samenwerking (PPS). De vooraankondiging hiervoor is gepubliceerd op www.aanbestedingskalender.nl

Opdrachtgever van het nieuwbouwproject is Rijkswaterstaat. De Rijksgebouwendienst treedt voor Rijkswaterstaat op als aanbestedende dienst en is verantwoordelijk voor het totale aanbestedingsproces. De aanbesteding start in het derde kwartaal van 2010. In 2014 is het kantoorgebouw gereed.

Bij PPS wordt gebruik gemaakt van geïntegreerde contractvorming, de meest voorkomende vorm is DBFMO (Design, Build, Finance, Maintain and Operate). De DBFMO-overeenkomst behelst in hoofdzaak het ontwerpen, bouwen, financieren,onderhouden en inrichten van het kantoorgebouw, inclusief een testcentrum. Uiteraard zijn innovatie en duurzaamheid aspecten die een belangrijke rol spelen bij de realisatie van het project. De overeenkomst heeft een looptijd van 15 jaar.

Het nieuwe kantoorgebouw wordt gerealiseerd aan de Van der Burghweg, in het plangebied TU midden in Delft. Het huidige bestemmingsplan wordt aangepast en in het kader daarvan wordt ook een MER-procedure (Milieu Effect Rapportage) gevoerd.

Op 14 april 2010 vindt in Den Haag een informatiebijeenkomst plaats om partijen de gelegenheid te geven zich op de complexe opgave te oriënteren. Voor deze informatiebijeenkomst kunt u zich tot 12 april 2010 aanmelden via Postbus.ppsdvsdelft@remove-this.minvrom.nl.

Nadere infomatie, waaronder de locatie van de informatiebijeenkomst, volgt per e-mail na aanmelding.

(Persbericht 23 maart 2010)