Gemeente Medemblik

Dag van de Leerplicht

Wethouder Louw Jan Zwagerman bezocht op donderdag 18 maart OBS De Vijzel te Hauwert. Dit in het kader van de Dag van de Leerplicht. Het thema was, net als vorig jaar: School? Bekijk `t ... eens anders! Leren is niet alleen een plicht het is ook leuk om naar school te gaan. Aan alle leerlingen van groep 7 en 8 werden posters uitgedeeld. Op deze posters konden de kinderen in één zin zetten waarom leren niet alleen belangrijk maar vooral ook leuk is. Na afloop mochten de leerlingen de poster mee naar huis nemen en kreeg iedereen een presentje ter herinnering aan de Dag van de Leerplicht.

De wethouder overhandigde, in aanwezigheid van de leerplichtambtenaar van de gemeente Medemblik, een taart aan de leerlingen.

Leerplicht
Leerplicht geldt voor kinderen van 5 tot 18 jaar. Vanaf de eerste dag van de maand nadat een kind 5 jaar wordt tot het einde van het schooljaar waarin het 16 jaar is geworden is een kind leerplichtig. Direct na de leerplicht begint de kwalificatieplicht. Hier zit geen dag tussen. De kwalificatieplicht eindigt pas als een leerling een startkwalificatie heeft gehaald of 18 is geworden. Kijk voor meer informatie op de website: www.dagvandeleerplicht.nl.