Belgische Federale Overheid


* Uitreiking Prijs Belgische Ontwikkelingssamenwerking

Uitreiking Prijs Belgische Ontwikkelingssamenwerking

Datum: 24 maart 2010

Tijdens een themadag op 24 maart 2010 vindt in het Koloniënpaleis in Tervuren de uitreiking plaats van de Prijs Belgische Ontwikkelingssamenwerking. De Prijs is een initiatief van de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking (DGOS) van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De organisatie van deze tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs is in handen van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Het centrale thema van de Prijs Belgische Ontwikkelingssamenwerking 2010 is 'Biodiversiteit en Milieu voor een Beter Leven'. Drie van de tien genomineerden voor deze editie ontvangen uit handen van de Minister van Ontwikkelingssamenwerking een prijs in de vorm van een kredietlijn.

De prijs is een aanmoediging voor studenten en jonge onderzoekers en een bekroning van hun werk. Dit jaar gaat het over wetenschappelijke werken die een belangrijke bijdrage kunnen leveren voor duurzame ontwikkeling in het Zuiden.

Het volledige programma van de themadag (en) (pdf, 1 p. - 77 kB) vindt u op de website van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Van 16.30 tot 17.30 u lichten de tien genomineerden hun werk toe aan geïnteresseerde bezoekers.

Meer informatie vindt u op de website van de Prijs Belgische Ontwikkelingssamenwerking.