Politie Hollands Midden

Leiden - Politie ontmantelt hennepkwekerij

Leiden, 24-03-2010 o De politie heeft op woensdag 24 maart omstreeks 09.00 uur een hennepkwekerij ontmanteld in een pand aan de Hogewoerd.

De politie had via Meld Misdaad Anoniem een tip binnengekregen dat er zich in het pand een hennepkwekerij zou bevinden. Op de derde verdieping werden er inderdaad in vier verschillende kamers in totaal 601 hennepplanten aangetroffen. Op zolder werden vier afzuigers aangetroffen die diende om de henneplucht van de plantage te ventileren. De hennepplanten alsmede de apparatuur die er toe diende om de hennepkwekerij in stand te houden zijn in beslag genomen. Vijf planten zijn voor onderzoek veiliggesteld, de rest wordt vernietigd.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven veel geld, en daarmee dus ook de maatschappij. De energiebedrijven zijn er daarom ook op gebrand om hennepkwekerijen op te doeken.