Welten

Welten start opnieuw met werven

woensdag 24 maart 2010

Financieel opleider en detacheerder bemerkt toename in aanvragen

Na een turbulent 2009 bemerkt financieel opleider en detacheerder Welten dat de vraag naar interim professionals bij enkele van haar klanten stijgt. Het aantal aanvragen dat Welten krijgt, neemt toe en het bedrijf start om die reden weer met het aantrekken van financieel specialisten.

Welten werd het afgelopen jaar geconfronteerd met de effecten die de crisis had op de financiële markt. Door de extreme omstandigheden werd door financiële dienstverleners dankbaar gebruik gemaakt van hun flexibele schil aan externe medewerkers om in te kunnen spelen op de bewegingen in de markt.
Voor Welten betekende dit een afname in het aantal aanvragen en een lage bezettingsgraad. Het bedrijf zag zich daardoor genoodzaakt afscheid te nemen van een groot aantal collega's

Toename aantal aanvragen
Sinds het najaar van 2009 merkt Welten dat sprake is van stabilisering in de markt. Het aantal aanvragen neemt sinds het begin van 2010 toe en om die reden zoekt het concern de komende periode zo'n honderd financieel professionals variërend van verkoop- en service adviseurs, pensioen- en verzekeringsspecialisten tot interim-managers. Welten richt zich bij de werving met name op medewerkers met wie een vaste arbeidsovereenkomst wordt aangegaan en het bedrijf start diverse opleidingstrajecten voor nieuwe collega's. Daarnaast streeft Welten ernaar de eigen organisatie zo flexibel mogelijk in te richten zodat snel kan worden gereageerd op marktontwikkelingen. Om die reden werkt Welten ook met diverse flexibele contractvormen zoals het Krooncontract dat aantrekkelijk is voor ervaren professionals met een groot netwerk.

Over Welten
Welten is ruim 15 jaar marktleider in het opleiden en detacheren van financieel specialisten voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Zowel de opleidingstrajecten als de interim-professionals van Welten zijn gericht op het gebied van zakelijk- en particulier bankieren, verzekeringen en pensioenen. Momenteel zijn 513 medewerkers in dienst.