LNV geeft subsidie op aanschaf internet via satelliet voor agrariërs

24/03/2010 16:57

ASTRA Benelux B.V.

LTO Commerce, HERTZINGER en ASTRA bundelen krachten voor breedband internet in buitengebieden

Tot eind april 200 euro korting op aanschaf ASTRA2Connect

Joop Atsma (CDA) bepleit verlenging subsidietermijn

Hilversum, 24 maart 2010

Agrarische ondernemingen in buitengebieden die niet over een kabel- of DSL-aansluiting beschikken kunnen tot eind april 2010 200 euro korting verkrijgen op de aanschaf en installatie van breedband internet via ASTRA2Connect. Het ministerie van LNV heeft hiertoe een subsidiemaatregel afgekondigd.

Daarnaast biedt ASTRA2Connect provider HERTZINGER in samenwerking met LTO Commerce, de inkooporganisatie van LTO-organisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB, aantrekkelijke kortingen op maandabonnementen. Ook biedt HERTZINGER een reeks nieuwe satellietinternetdiensten met downloadsnelheden tot maar liefst 4 Mbps.

Om de agrarische sector zo goed mogelijk voor te lichten over de diverse kortingsregelingen bij de aanschaf en installatie van ASTRA2Connect, zullen HERTZINGER, LTO Commerce en ASTRA een gezamenlijke voorlichtingscampagne voeren. Meer informatie is te vinden op www.ltocommerce.nl/astra.

De subsidiemaatregel ten behoeve van breedband internet in buitengebieden is mede de verdienste van CDA-kamerlid Joop Atsma, die hiertoe een kamerbreed aangenomen motie had ingediend. De subsidiegelden zijn onder meer ter beschikking gekomen dankzij extra steunmaatregelen van de Europese Commissie, die daarmee de digitale ontsluiting van Europese buitengebieden wil bevorderen.

Joop Atsma, CDA-kamerlid: "Breedband internet is een absolute noodzaak voor het optimaal functioneren van de agrarische sector en ASTRA2Connect biedt daarvoor een prima oplossing in gebieden waar de aanleg van kabel of DSL niet rendabel is. Ik ben dan ook blij dat de minister van LNV tot de stimuleringsmaatregel heeft besloten. Ik ga overigens wel een verlenging van de subsidietermijn bepleiten, want die is nu veel te kort."





http://www.ltocommerce.nl/astra