Gemeente Waddinxveen


Nieuwe wijkkrant; verspreiding 24 maart 2010

Woensdag 24 maart is de nieuwe wijkkrant voor iedereen te lezen. Ze worden ingestoken in de weekkrant Hart van Holland en woensdag verspreid. Maandag 22 maart boden de vier voorzitters van de wijkplatforms aan de burgemeester het eerste exemplaar van de nieuwe wijkkranten aan. Â

Â

Met het wijkgericht werken is het van groot belang dat er goed contact is tussen wijkplatform en achterban. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het realiseren van een wijkkrant. De vier wijken hebben nu een eigen wijkkrant met informatie uit en over de eigen wijk. De krant wordt vier keer per jaar uitgegeven onder verantwoordelijkheid van het wijkplatform.

Het wijk- en buurtbeheer Groenswaard en wijk- en buurtbeheer Zuid verstrekken ook vanuit hun organisatie informatie in de wijkkrant. Daarnaast maken ook de brede scholen Noord en Zuid gebruik van de wijkkrant om informatie over activiteiten aan de bewoners kenbaar te maken. Tevens is het mogelijk om als organisatie die werkt aan de leefbaarheid van de wijk in de krant te publiceren. Zo maakt speeltuinvereniging Zonnig Zuid gebruik van de wijkkrant om haar activiteiten onder de aandacht van de wijkbewoners te brengen.


De wijkkranten worden over heel Waddinxveen, inclusief de buitengebieden, verspreid.