Grolsch verdringt wijn als logische keuze bij maaltijd

24/03/2010 17:30

Koninklijke Grolsch NV

Koninklijke Grolsch N.V. PERSBERICHT

Enschede, 24 maart 2010

Grolsch verdringt wijn als logische keuze bij maaltijd


-Grolsch zet speciaalbier op de menukaart-

Grolsch gaat de gewoonte om wijn bij het eten te bestellen doorbreken. Onder het mom "Vermaak uw gasten 365 dagen met bieramusement", inspireert de brouwerij haar ondernemers om hun gasten kennis te laten maken met bier-spijs combinaties; dé trend van 2010.

Deze trend komt helemaal terug in het Proeftijdprogramma dat Grolsch heeft opgesteld voor haar horeca ondernemers. Middels speciale vilten, inspiratieboekjes en bier-spijs workshops, ondersteunt Grolsch haar horeca ondernemers en stimuleert ze deze trend verder voort te zetten. Grolsch heeft daarvoor de expertise van de bekende Belgische biersommelier Ben Vinken geraadpleegd. " Wist u dat bier een groter smaakbereik heeft en complexer is dan wijn? Dit komt doordat bier gemaakt is van water, hop, mout en gist, waar wijn enkel en alleen uit gegiste druiven bestaat. Door deze complexiteit is bier rijker en kan deze vaak beter en makkelijker gecombineerd worden met eten" aldus Ben Vinken. Samen met Ben Vinken heeft Grolsch enkele inspirerende workshops ontwikkeld.

Samenwerking Sandton hotels

Daarnaast gaan Grolsch en Sandton hotels de samenwerking aan om Nederland enthousiast te krijgen voor bier-spijs combinaties. Van 21 maart t/m 1 mei 2010 staat de "Blue Plate Special" van Sandton landelijk in het teken van Lentebok in combinatie met een bijzonder gerecht. Gasten ontvangen bovendien een inspiratieboekje met een breed scala aan speciale recepten, ontwikkeld door de (sterren) chefs van Sandton, die perfect passen bij de verschillende speciaalbieren.

EINDE BERICHT