Ministerie van Defensie

Kustwacht Antillen redt personen vliegtuigcrash

24 maart 2010, 18.05 uur

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft gisteren een zoek- en reddingsactie uitgevoerd naar een neergestort vliegtuigje. Dit privévliegtuig met 3 inzittenden, dat op weg was van Curaçao naar St. Maarten, kreeg motorpech en stortte in zee. De 3 mannen wisten uit het toestel te komen en werden uiteindelijk door het kustwachtschip Panter aan land gebracht.

De Kustwacht ontving gistermiddag omstreeks 15.45 uur een melding van de luchtverkeersleiding op Curaçao. Een vliegtuig met motorproblemen probeerde terug te keren naar het eiland, maar redde het niet en stortte ongeveer 30 mijl ten noorden van Bonaire in zee.

Een paserend vliegtuigje gaf de positie door aan de luchtverkeersleiding en dropte een vlot waar de drenkelingen inklommen. Het kustwachtpatrouillevliegtuig Dash-8 werd meteen ingezet om het vliegtuigje op te sporen. Ook de kustwachtcutter Panter vertrok in die richting om de mannen op te halen, die inmiddels door een sleepboot waren opgepikt.

Rond 19.00 uur was de Panter ter plekke en nam de 3 drenkelingen aan boord. Aan land werden de mannen opgewacht door hun familieleden, waarna ze ongedeerd huiswaarts keerden.