Gemeente Harenkarspel


Nieuwe coalitie in Harenkarspel

In de gemeente Harenkarspel hebben de PvdA, VVD en HiB (Harenkarspel in Beweging) elkaar gevonden in een nieuwe coalitie. De drie partijen hebben de overtuiging dat deze coalitie recht doet aan de verkiezingsuitslag. Op deze basis zal er een stabiel college van B&W zijn, steunend op een ruime meerderheid in de raad.

Een coalitieakkoord op hoofdlijnen is zo goed als af en zal allereerst worden besproken met de gemeenteraad, de dorpsraden en overige geinteresseerden. In het akkoord wordt onder andere aangegeven dat het beschadigde vertrouwen in het gemeentebestuur zal worden hersteld, er geen middenroute zal worden aangelegd, de onafwendbare bezuinigingen zullen worden ingevuld in overleg met de gehele gemeenteraad en de fusie tussen Schagen, Zijpe en Harenkarspel zal worden voorbereid in samenwerking met Zijpe en Schagen. De drie partijen hebben bewust gekozen voor een akkoord op hoofdlijnen om het beleid niet bij voorbaat 'dicht te timmeren' om zo de samenwerking in de gemeenteraad te bevorderen. Respect, integriteit en betrokkenheid zijn de kernwaarden van het nieuwe college.

Onder voorzitterschap van de burgermeester zal het college worden gevormd door Myrthe Scheltema de Heere (VVD), Rens Cappon (HiB) en Rob Treur (PvdA)

Namens PvdA, VVD en HiB,
Rob Treur



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600