Ingezonden persbericht


Persbericht

Doetinchem, 12 maart 2010

Vijf genomineerden voor verkiezing Agrarisch Ondernemer 2010

De jury van de verkiezing "Agrarisch Ondernemer 2010" onder het voorzitterschap van Aalt Dijkhuizen (voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR) heeft vijf genomineerden bekendgemaakt. Het gaat om de volgende ondernemers: René en Marco Hendriks, orchideeënkwekers in Monster; Johann en Judith Krops, biologische witloftelers in Nagele; Peter van de Rijdt en Wim Steman, decoratiegroentelers in Loosdrecht; Jeroen Robbers, biologische pompoenenboer in Erichem; Theo en Martine Vernooy, fruittelers in Cothen.

Deze vijf dingen mee naar de titel Agrarisch Ondernemer 2010. De hoofdprijs van 12.500 euro wordt uitgereikt door Gerda Verburg, demissionair minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De verkiezing vindt plaats op woensdag 24 maart 2010 in Hotel Theater Figi te Zeist.

Ook wordt op 24 maart 2010 de publieksprijs uitgereikt aan de favoriet van het publiek. Niet-vakjuryleden kunnen hun stem uitbrengen via website: www.agrarischondernemer.nl.

De verkiezing Agrarisch Ondernemer wordt dit jaar voor de vijftiende keer gehouden en is een initiatief van het Agrarisch Dagblad. Sponsors zijn ABN AMRO, Gibo Groep en Vion Food Group.

Kijk voor meer informatie over de genomineerden in het Agrarisch Dagblad van vrijdag 12 maart 2010. Of bezoek de website: www.agrarischondernemer.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht