Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 23 maart 2010

Embargo tot woensdag 24 maart 2010, 20.30 uur

Koninklijke Onderscheiding voor Annie Elzenaar-Vorselman

Locoburgemeester Luchtenveld van Amersfoort reikt woensdag 24 maart 2010 een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw A.M.E. Elzenaar-Vorselman. Hare Majesteit de Koningin heeft mevrouw Elzenaar-Vorselman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Tijdens een reguliere trainingsavond van het Rode Kruis ontvangt mevrouw Elzenaar-Vorselman de Koninklijke Onderscheiding ter gelegenheid van haar 30-jarig jubileum als Rode Kruis-vrijwilligster.

Nederlandse Rode Kruis
Mevrouw Elzenaar-Vorselman heeft zich 30 jaar als actieve vrijwilligster ingezet voor het Nederlandse Rode Kruis bij de afdeling Hoogland. Sinds 1980 bezoekt zij trouw de trainingsavonden. In 1995 is mevrouw Elzenaar-Vorselman benoemd tot plaatsvervangend colonnecommandant.

EHBO
Mevrouw Elzenaar-Vorselman heeft haar EHBO-diploma behaald en diverse aanvullende deelcertificaten. Zij nam veelvuldig deel aan de EHBO-posten tijdens verschillende evenementen. Zij is vaste begeleidster bij de bustocht voor eenzame ouderen en hielp vele vakantieweken op het Rode Kruisschip de Henry Dunant.

AED-apparaat
In 2008 heeft mevrouw Elzenaar-Vorselman een opleiding voltooid om een AED-apparaat te kunnen bedienen, waarmee door middel van een elektrische schok de hartfunctie geactiveerd kan worden.

Noot voor de redactie,