Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.30 uur

Utrecht, 24-03-2010

Nieuw politiebureau Leidsche Rijn

UTRECHT Vanaf maandag 29 maart is het nieuwe politiebureau aan de Burgemeester Middelweerdbaan 92 in De Meern geopend. De tijdelijke locatie aan de Dorpsstraat in Vleuten is met ingang van 29 maart gesloten. Binnenkort wordt het politiebureau ook officieel geopend. Dan organiseert de politie tevens een open huis voor de inwoners van De Meern, Vleuten en Leidsche Rijn. Bezoekers kunnen dan een rondleiding krijgen in het nieuwe politiebureau.

De openingstijden van het politiebureau zijn ongewijzigd. Het bureau is van maandag tot en met zaterdag van 08.30 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. Buiten deze tijden kunt u 24 uur per dag terecht bij het hoofdbureau aan de Kroonstraat 25 in Utrecht.

Het nieuwe politiebureau beschikt over een ruime ontvangstbalie met aandacht voor privacy. Het is een modern bureau dat voldoet aan de eisen van deze tijd.

Wilt u aangifte doen of heeft u informatie nodig, dan kunt u zich bij de centrale balie melden. Daar staat een servicemedewerker u te woord. Zoveel mogelijk verzoeken worden meteen afgehandeld. Aan de balie hoort u wat er met uw vraag wordt gedaan en welke actie de politie onderneemt.

Vanwege de groei van de stad Utrecht door de Vinexwijk Leidsche Rijn moest de politie haar personele capaciteit in dit deel van de stad flink uitbreiden. Om alle politiemensen in dit gebied te huisvesten, is in april 2009 gestart met de bouw van het nieuwe politiebureau in De Meern. Het nieuwe politiebureau kan ook de komende jaren voorzien in eventuele groei.

Momenteel is het adres nog Burgemeester Middelweerdbaan 92, maar bij de gemeente Utrecht loopt een procedure voor een nieuw adres op korte termijn: Burgemeester Middelweerdplaats 2. Het bureau is gebouwd op de hoek Burgemeester Middelweerdbaan/ Esdoornlaan, tegenover het zwembad (bushalte Esdoornlaan).

Veel te snel

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 maart een man van de weg gehaald die met ruim 170 km/u over de Rijksweg A2 reed.

Tijdens de surveillance werden agenten omstreeks 02.10 uur op de Rijksweg A2 ter hoogte van het verkeerspunt Hooggelegen met hoge snelheid ingehaald door een automobilist. De achtervolging werd ingezet en de agenten klokten de bestuurder op 170 km/u. Pas ter hoogte van de afrit naar de Arena (Amsterdam) kon de 28-jarige bestuurder uit Frankrijk aan de kant worden gezet. De man moest zijn rijbewijs inleveren. In overleg met het Openbaar Ministerie zal gekeken worden wat de boete wordt en of de bestuurder zijn rijbewijs terug krijgt.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Cartesius weg heeft de politie in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 maart een man aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Rond 02.10 uur zagen agenten een automobilist slingerend over de Cartesiusweg rijden. De 48-jarige man uit Hoofddorp kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 545 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur weer naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Franciscusdreef een aanrijding tussen een fietser en een auto plaats.

Omstreeks 13.20 uur reed een 28-jarige automobilist uit Utrecht over de Franciscusdreef in de richting van Maartensdijk. Ter hoogte van de St. Laurensdreef stonden twee fietsers te wachten voor het rode verkeerslicht. Op het moment dat de bestuurder in de buurt was stak één van de fietsers, een jongen van 17 jaar uit Bodegraven, de weg over. Hij had kennelijk de auto niet gezien.

De bestuurder probeerde door krachtig te remmen de jongen nog te ontwijken, maar dit lukte niet. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de fietser gewond raakte en hij werd met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.